Kuvassa näkyvä Kaukovainion kappelin alttaritaulu on siirrettyKarjasillan kirkkoon.

Viimeiset kuvat Kaukovainiolta

17.8.17

Viime maanantaina 14.8. päättyi yksi kappale Karjasillan seurakunnan historiassa, kun liki neljä vuosikymmentä seurakuntalaisia palvelleen Kaukovainion kappelin purkaminen alkoi. Kappelin on tarkoitus olla purettuna lokakuuhun mennessä.

Kappelista jää
hyviä muistoja

Kaukovainion kappeli kukoisti yhdessä Kaukovainion keskuksen kanssa. Arkkitehti Veli Karjalaisen suunnittelema Kaukovainion seurakuntatalo valmistui ostoskeskuksen ja kansakoulun jälkeen vuonna 1977. Rakennuksen nimi vaihdettiin Kaukovainion kappeliksi lokakuussa 2006.
   – Kappeli oli monelle kaukovainiolaiselle tärkeä. Esimerkiksi lähetyspiiri oli todella ahkera, Laukka kertoo.
   Osia Kaukovainion kappelista jää kuitenkin elämään. Kappelin urut soivat nyt Intiön Vanhassa kappelissa. Puinen alttaritaulu muuttaa Karjasillan kirkon seurakuntasaliin.
   Kappelin historiaan mahtuu monta tarinaa. Myös Laukalla on hyviä muistoja kappelista.
   Erityisen hyvin Laukalla on jäänyt mieleen Esko Oikarisen pitämä isänpäivän jumalanpalvelus, jota varten hän toi alttarille Patrick Dicksonin kanssa muun muassa vanhan pistolapion ja kirjoja rekvisiitaksi. Messussa papit puhuivat hänen mukaansa kauniisti isästä ja hänen merkityksestään. Toki myös muut messut ovat olleet mieleenpainuvia.
   – Jumalanpalvelukset olivat aina juhlavia. Oli mukavaa, kun sain laittaa kappelin juhlakuntoon. Ihmiset tulivat työssä tutuiksi ja oli aina ilo huomata, kun uusia ihmisiä tuli jumalanpalvelukseen. Kirkkokahvien aikaan minulla oli välillä aikaa myös jutella ihmisten kanssa, Laukka muistelee.
   – Se oli rikasta aikaa itse kullekin.

ANNA-MARI KILPIJÄRVI

Artikkeli on osa lehteä 23/2017