Kuva: Viitasen Piian pressikuva syksyn 2017 soolokiertueelle.
Oma historia kuuluu Viitasen Piian musiikissa. Kappaleessa Tuntemattomalle Ainolle hän kertoo oman mummonsa ja pappansa tarinan.

Tunnelmien välittäjä

7.9.17 Syksyn ensimmäisessä Taustatarinaklubissa artistivieraana on Laukaasta lähtöisin oleva , taiteilijanimeltään Viitasen Piia. Klubissa artisti paitsi esiintyy, myös kertoo musiikkinsa taustoista.

Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Emil-Pietari Purovaara .

Syksyn ensimmäisessä Taustatarinaklubissa artistivieraana on Laukaasta lähtöisin oleva Piia Viitanen, taiteilijanimeltään Viitasen Piia. Klubissa artisti paitsi esiintyy, myös kertoo musiikkinsa taustoista.

Oman tyylilajin kuvaileminen on lauluntekijän mukaan haastavaa.

– Tummanpuhuvaa luomufolkia, se on aika hyvä kuvaus. Kappaleet ovat tekstivetoisia ja niissä on keskiössä tunnelmien välittäminen. Haluaisin, että ne kutsuvat pysähtymään.

Musiikki on ollut läsnä Viitasen Piian elämässä pienestä pitäen, mutta lauluja alkoi syntyä vasta aikuisiän kynnyksellä.

– Olin vuonna 2008 Nepalissa tekemässä opintoihini kuuluvaa harjoittelua ja tykästyin siellä kitaraan. Kehitin tavallaan oman tyylini soittaa, ilman että kukaan kertoi miten pitäisi tehdä. Näppäileminen on tuntunut alusta saakka omalta.

– Olen tykännyt aina kirjoittaa. Oivalsin, että voin yhdistää tarinat musiikkiin.

Alkuvuonna Viitasen Piia jätti sosiaalialan työt ja keskittyy nyt täysin musiikkiin.

– Jokainen lauluntekijä on oman historiansa tuotos. Musiikistani löytyy tarinanpätkiä ja kimmokkeita myös töissä näkemistäni ja kokemistani asioista. Olisi oikeastaan outoa, jos ne eivät kuuluisi.

– Minulla ei ole haavetta olla suurin ja tunnetuin, mutta haluaisin keikkailla ja tehdä levyjä lisää, kertoo kolme levyä julkaissut artisti.

Taustatarinaklubi on sunnuntaina 10.9. kello 16 Vanhassa pappilassa (Asemakatu 6, Oulu). Klubi on ilmainen ja kaikille avoin.