Kuva: Heinätorilla ei enää järjestetä Sleyn messuja.
Heinätorin seurakuntatalolla Oulussa ei pidetä enää Sleyn messuja.

Entä nyt, Sley?

24.10.17

Moni on ollut harmissaan Sleyn messujen loppumisesta Heinätorilla.


Pekka Helin Juho Alatalo/Studio Ilpo Okkonen

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Sleyn jumalanpalvelusyhteisö ei saa jatkaa toimintaansa Heinätorin seurakuntatalossa evankeliumiyhdistyksen kielteisen naispappeuskannan vuoksi.

Tietoisesti järjestettyjä naispapittomia messuja ei tiettävästi enää pidetä muuallakaan Oulussa. Tuomiorovasti Satu Saarinen kävi yhdistyksen kanssa neuvotteluja, jotka loppuivat jokin aika sitten, kun yhteisymmärrystä messujen jatkumisesta ei löytynyt.

Sleyn piirivastaava Samuel Korhonen, tulevatko yhteisön jäsenet nyt messuihin, joita vetävät naispapit?

– Ketään ei voi lähteä määräilemään millaisessa messussa itse kukin käy. Jokainen tekee omantuntonsa mukaan.

Onko yhdistys jo heittänyt pyyhkeen kehään vai aikooko se yhä löytää paikan, jossa se voi järjestää vanhan virkakäsityksen mukaisia messuja?

– Toivomus on, että jostakin voisi vielä saada kirkon tiloja messuja varten. Tilojen saaminen Oulusta on kuitenkin hankalaa. Järjestämmekin muuta toimintaa, kuten kotiseuroja ja raamattupäiviä.

Sleyllä on suurissa kaupungeissa jopa omia kirkkoja. Onko mahdollista perustaa oma kirkkorakennus myös Ouluun, jolloin vanhan virkakäsityksen mukaisia messuja voisi järjestää?

– Omista tiloista on puhuttu, mutta tätä keskustelua ei esiinny paljon tällä hetkellä. Suhtaudun avoimesti asiaan, mutta se ei ole pelkästään minun käsissäni.

Kuinka vilkasta yhdistyksen toiminta on Heinätorilla ollut?

– Messuissa on ollut 50–120 osanottajaa. Messuja on järjestetty kahden viikon välein. Kesäisin ja joulun aikaan on ollut tauko.

– Yhdistyksellä on ollut lupa kutsua messuihin papit. Messuille olisi tilausta, jos vain saisi jatkaa tällä kaavalla.

Miten jumalanpalvelusyhteisön jäsenet ovat suhtautuneet messujen loppumiseen?

– Moni on ollut harmissaan. Jotkut kysyvät keneltä on pois se, että saisi käydä edelleen tutuissa puitteissa lepäämässä sanan ja sakramenttien äärellä.

– On myös niitä, jotka miettivät, missä on heidän paikkansa Oulun seurakunnissa.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä Oulun tuomiokirkkoseurakunta