Kuva: Jyryn TapTap + uusi mato
Jyryn vanha örkki ja uusi örkkimato esiintyvät kuvassa yhdessä.

Jyry sai uuden örkin

24.10.17

9-vuotias Jyry sai tilaamansa villaörkin lähetyspuoti Siivestä. Mielikuvituksellisen otuksen tekijä Paula Rosbacka sai huokaista helpotuksesta, kun kudottu örkkihahmo kelpasi pojalle.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Mari Lähteenmaa .

Lokakuun alkupuolella kerroimme Jyryn örkkitilauksesta.

Tilauksen otti vastaan oululaisessa lähetyspuoti Siivessä Karjasillan seurakunnan lähetyssihteeri Paula Rosbacka. Hän sai tuolloin Jyryn itsensä tekemän piirroksen vinkiksi, millaisen kaverin tilaaja halusi entiselle lempiörkilleen. Myös se, villainen Tap Tap, oli kudottu muutamia vuosia sitten Siivessä.

Uusi kudottu, sininen kaveriotus syntyi Rosbackan puikoissa vajaan kahden viikon aikana. Kun työ oli valmis, Rosbacka otti yhteyttä Jyryyn. Kaksikko kohtasi uudestaan Siivessä.

Rosbacka myönsi ennen tapaamista hieman jännittävänsä Jyryn näkemistä: jos kaivattu uusi örkki ei olisikaan mieluinen? Mallipiirros oli tehty tarkasti hampaita ja hiuskarvaa myöten.

Mutta hyvin kävi. Yhdeksänvuotias Jyry sanoi tyytyväisenä Rosbackalle, että mielikuvituksellinen matohahmo on juuri sellainen kuin sen pitääkin.

Rosbacka kertoo, että Siivessä otetaan mielellään myös muita käsityötilauksia vastaan. Ne tehdään, jos osataan. Kiireellisten pyyntöjen suhteen on oltava varovainen, sillä kutojat eivät ole ammattilaisia. He tekevät käsitöitä Siipeen lähetyksen hyväksi vapaaehtoisina, omien aikataulujensa mukaan.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta