Kuva: rauhaa

Miksi arkailisin?

29.10.17

Aikuinen voi ottaa mallia lapsen luottamuksesta Jumalan huolenpitoon.


Laura Alasaarela Pixabay

Leiripäivä on kääntynyt iltaan. Aamusta saakka olemme lapsikuoroni kanssa laulaneet, leikkineet ja touhunneet. On nukkumaanmenon aika, edessä on herätys kirkkoon. Aikuistakin jo väsyttää.

Moni nukahtaa heti petiin ehdittyään, osalle ei uni tahdo tulla. Päivän touhut pyörivät mielessä, joku ikävöi kotiin, toista jännittää nukkua oudossa paikassa.

Tassuttelen villasukissani pitkää käytävää huoneesta toiseen. Rauhoittelen, lohdutan, luen iltasadun. Muistelemme päivän tapahtumia, ihastelemme uusien ystävien määrää. Laulamme iltalaulun, luemme iltarukouksen. Hiljalleen uni tulee melkein jokaiseen silmään.

Eräässä huoneista pienet kuorotytöt eivät malta nukahtaa. He aivan kihisevät riemusta ja innostuksesta. Lopulta toteamme olevan unen aika.

Ristimme kädet ja luemme vielä tutun rukouksen: Levolle laskeun Luojani, armias ole suojani… Kohta yläpetiltä kuuluu hiljainen kysymys: ”Voiko nyt toivottaa Jumalan rauhaa?”

Pysähdyn. Tuohon hetkeen loppuu leirinjohtajan huoli. Kysymyksellään lapsi on muistuttanut minua siitä, mikä on tärkeintä siinäkin iltahetkessä: saamme nukahtaa Jumalan rauhaan ja jättää huolemme hänen syliinsä.

Samaan rauhaan on hyvä taas aamulla herätä. Näin toteamme myös yhdessä tuon pienen tytön kanssa: eihän kauniimpaa hyvän yön toivotusta olekaan. Niin teemme, ja kohta petiltä jo kuuluukin tasainen tuhina.

Pian nukahdan minäkin levollisin mielin. Uneen vaipuessani vielä mietin pienen kuorotyttöni esimerkkiä Jumalan valtakunnan sanansaattajan tehtävästä.

Osaisinpa hänen laillaan, kirkkain silmin ja arkailematta viedä rauhan ja armon viestiä niin lähelleni kuin kauas. Sillä Jeesus itse on meidät lähettänyt matkaan.

Sanokaa ensiksi ”Rauha tälle kodille!”. Jos siellä on joku, joka on rauhan arvoinen, hän saa toivottamanne rauhan. Ellei ole, toivotuksenne palaa teille. Miksi siis arkailisin?

Laura Alasaarela vs. kanttori, Haukiputaan seurakunta

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko