Kuva: Jyry Juujärvi ja Tap Tap
Jyry näyttää, millä asialla hän oli Siipi-puodissa liikkeellä.

Örkkiä ostamassa

6.10.17

Jyry Juujärvi halusi, että hänen villaiselle örkilleen kudotaan lähetyspuodissa kaveri. Mallin hän oli piirtänyt itse.


Riitta Hirvonen Sanna Krook

Oululainen Jyry Juujärvi, 9, asioi äitinsä kanssa kuusivuotiaana kotinsa lähistöllä olevassa lähetyspuoti Siiveessä Oulun Karjasillalla. Monista käsitöistä hän halusi omakseen kudotun örkin, sympaattisen pehmo-otuksen.

Örkki sai kotona nimen Tap Tap. Nimien keksiminen veljen kanssa on Jyrystä kivaa.

Pehmokaveri on seurannut omistajaansa viime vuosina joka paikkaan. Hukassa se oli kaksi kuukautta, mutta löytyi onneksi lopulta sängyn alta.

Kesällä Jyry ryhtyi kaipaamaan örkilleen kaveria. Hän kävi välillä kolkuttelemassa Siiven ovea mutta puoti oli aina silloin kiinni. – Mua harmitti oven takana, Jyry muistelee.

Örkin omistaja ryhtyi suunnittelemaan paperille, millaista kaveriolentoa hän pyytäisi, mikäli mieluista valmista käsityötä ei puodin hyllyilta löytyisi. Malleja syntyi lopulta useita.

Syyskuun lopussa Jyry ja Karjasillan seurakunnan lähetyssihteeri Paula Rosbacka lopulta kohtasivat Siivessä. Rosbacka sai piirretyt mallit ja kuuli, mitkä kolme niistä olisi Jyryn suosikkeja.

Kokenut kutoja lupasi aloittaa uuden örkin tekemisen sinisestä käärmeestä. Jos se kelpaisi, lisääkin voisi syntyä. Kahden viikon päästä pitäisi olla ostettavaa.

– Harvinainen tilaus, Rosbacka totesi ja myönsi, että kutominen jännittää. Tarkka malli edellyttää tarkkaa kädenjälkeä puikoissa.

Tarkka malli edellyttää tarkkaa kädenjälkeä puikoissa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta