Kuva: Pikkukirkon pystytystä Oulun tuomiokirkon pihamaalla 12.10.2017.
Pikkukirkon seinäelementit ja katto laitettiin paikoilleen nosturin avulla.

Pikkukirkko on tornia vaille valmis

20.10.17 Yli 400 vuotta sitten rakennetun Oulun ensimmäisen kirkon mallilla tehdyn pikkukirkon katto on tervattu, ja seinät on maalattu punamultamaalilla.

Elsi Salovaara Elsi Salovaara

Oulun tuomiokirkon pihalle on noussut pikkukirkko. Lopullisen mallinsa pikkukirkko saa tällä viikolla, kun paikoilleen pystytetään 9,8-metrinen kirkontorni.

Seinä- ja kattoelementit nostettiin paikoilleen nosturilla viime viikon torstaina. Pastori Salla Autere kertoo, että mukana oli tuuria.

– Kuljetus ei olisi mahtunut tuomiokirkon pihan portista, ellei puutarhuri olisi vahingossa ajanut osaa aidasta nurin. Näin on huomattavasti helpompi, sillä muutoin meidän olisi pitänyt pysäyttää liikenne joksikin aikaa.

Pikkukirkolle löytyi tuomiokirkon puutarhasta paikka ilman että yhtäkään puuta tarvitsi kaataa.

Autere kiittelee aktiivista talkooporukkaa, joka on tehnyt kirkkoa parin kuukauden ajan.

Tukea on tullut myös yrittäjiltä: maalarimestari teki punamultamaalin ja seppä valmisti kukonmallisen tuuliviirin. Hirret ja kuljetus saatiin myös sopuhintaan.

Virallisesti pikkukirkko vihitään käyttöön kesän korvalla. Kirkkoon tulee lasten tekemä alttaritaulu, ja myös seinät ja katto saavat koristelun 1600-luvun tyyliin.

Pikkukirkko pääsee todennäköisesti käyttöön kuitenkin jo ensimmäisenä adventtina. Tuolloin Oulussa järjestetään perinteinen seiminäyttely, jolloin seimiä pääsee ihastelemaan niin kirkoissa, näyteikkunoissa kuin pihoilla.

– Voisimme tehdä kirkon sisälle seiminäkymän, jota voisi kurkkia ikkunoista. Se voisi olla aika makeeta, Autere suunnittelee.

Voisimme tehdä kirkon sisälle seiminäkymän, jota voisi kurkkia ikkunoista. Se voisi olla aika makeeta.

Salla Autere

Lue lisää aiheesta:

Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat