Kuva: GLS-konferenssi ensi kertaa Oulussa 17.11.2017
Tuomo Ruuska, Anu Tuomaala, Eija Järvelä sekä Markus Laakkonen odottivat uteliaina GLS-seminaarin alkamista viime perjantaina Oulun helluntaiseurakunnassa.

Johtajuusopit tiivistyivät

24.11.17

Amerikkalaispastorin Bill Hybelsin mukaan hyvä johtaja uskaltaa pyytää anteeksi, kun tekee virheen tai loukkaa alaisiaan.


Riitta Hirvonen Riitta Hirvonen

Oulun helluntaiseurakunnan salin pimennyttyä valkokankaalla aloittaa puheen amerikkalaispastori Bill Hybels. Ensimmäiseksi hän vakuuttaa, että kahden päivän päästä salissa istuu iso joukko aiempaa parempia johtajia.

Tiellä paremmaksi johtajaksi avainsana on nöyryys. Hybelsin mielestä nöyrä ihminen oppii kaikilta: vanhempi nuoremmalta, nuori vanhemmalta, liike-elämän pomot seurakunnan johtajilta – ja päinvastoin.

Hän motivoi paikalla olevia yksinkertaisilla lausahduksilla, kuten: osaa olla eri mieltä tuomitsematta, älä keskeytä toisia, älä hallitse keskusteluja, kieltäydy käyttämästä karskia, ärsyttävää kieltä. Pyydä anteeksi, kun teet väärin, on myös Hybelsin lempilauseita.

Kyky yksinkertaistaa asioita on selvästi valkokankaalla puhuvan jenkkipastorin lahja.

Suurin osa salissa olevista on tullut eri kirkoista ja seurakunnista, mutta joukossa on myös muutamia liike-elämän johtohenkilöitä.

 

Elämäntyönä johtajuuden kehittäminen

Bill Hybels on Willow Creek -seurakunnan perustaja ja johtava pastori Yhdysvalloissa. Ennen seurakuntauraa hän toimi liike-elämässä.

Hybelsin suuri kutsumus on johtajuuden kehittäminen. Sitä varten hän on kehittänyt kokonaisen koulutusjärjestelmän, The Global Leadership Summit -konferessin, GLS-johtajuusseminaareiksi kutsutut tilaisuudet.

Hybels on myös kirjoittanut johtajuudesta kirjoja ja tehnyt aiheesta videokursseja.

Oulussa häntä ja kymmentä muuta puhujaa oli videoinnin välityksellä kuuntelemassa noin 170 paremmasta johtajuudesta kiinnostunutta henkilöä.

Tilaisuutta oli mainostettu ennen muuta seurakunnan vastuutehtävissä oleville, kirkkoherroista pienryhmän vetäjiin.

Paikalla oli myös tavallisia perheenäitejä ja isiä, sillä Hybelsin teesejä siirretään maailmalla sellaisinaan arjen ihmissuhteisiin kodeissa.

 

Ihmisten arvostaminen on ykkösasioita

Oulun helluntaiseurakunnan johtava pastori Hannu Orava tiesi jo entuudestaan GLS-seminaarin annista. Hänen mieleensä on jäänyt esimerkiksi kehotus rakentaa työpaikoille kunnioituksen kulttuuria.

Hybels rohkaisikin puheessaan työpaikkoja kunnioitussääntöjen laatimiseen. Kunnioituksesta kertoo hänen mukaansa uskallus pyytää anteeksi. Sitä taitoa tarvitsee myös johtaja silloin, kun hän on toiminut väärin.

– Työntekijöiden arvostamisessa johtajan on oltava aito, mielistely on helppo huomata. Ihmisille on oltava aikaa, heille on tarjottava aitoa läsnäoloa, Orava kertaa asioita, joita hän yhdistää GLS-luentojen oppeihin

Ennen GLS-seminaarin alkamista Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen toivoi tapahtuman olevan tankkauspaikka, jossa pääsee ammentamaan innostusta työhön.

– Innostuminen omasta työstä on arvokasta mutta ei itsestään selvää. Iloa tekemiseen pitää välillä herätellä, hän pohti.

 

Tätä on GLS:

GLS perustettiin kehittämään ja mentoroimaan johtajia kaikkialla maailmassa. Mentoroinnilla tarkoitetaan tiedon ja osaamisen siirtämistä kokeneemmalta kokemattomammalle.

Kaksipäiväisen johtajuusseminaarin puheet tulevat tilaisuuteen videon välityksellä. Opetusta tarjoavat kristityt johtajat. Oulun osanottajille puhuivat muun muassa teknologia-alan johtaja Sheryl Sandberg ja liike-elämän konsultti, kirjailija Marcus Buckingham.

Seminaarin taustalla ovat kristilliset kirkot.

Oulussa kaksipäiväinen seminaari järjestettiin ensimmäistä kertaa viikko sitten.
GLS-toimintaa on tällä hetkellä noin 130 maassa. Konferensseja on pidetty noin 25 vuoden ajan.

Työntekijöiden arvostamisessa johtajan on oltava aito, mielistely on helppo huomata.

Hannu Orava

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä