Kuva: Antti Ukura haluaa huomioida ihmiset ympärillään.
Antti Ukura haluaa huomioida ihmiset ympärillään.

Joviaali ilmiö

21.11.17

Basso Antti Ukura on oivallinen hengenluoja Cappella pro Vocale -lauluyhtyeessä.


Pekka Helin Pekka Helin

Oululainen Antti Ukura tunnetaan joviaalina ja mukavana miehenä. Kun hänet tapaa, huomaa, että luonnehdinta pitää paikkansa. Ukura hymyilee, ottaa luontevasti kontaktia ja avaa herkästi sanaisen arkkunsa.

Ei siis ihme, että Ukura pääsee Rauhan Tervehdyksen sivuille edustamaan Miserere-konserttia. Siinä esiintyvät kaksi lauluyhtyettä: Cappella pro Vocale ja vs. hiippakuntakanttorin Taru Piston johtama Sofia Magdalena.

Cappella pro Vocalessa laulava Tuiran seurakunnan kattori Anu Arvola ”paljasti” bassoa laulavan Ukuran Rauhan Tervehdykselle. Ukura on Arvolan mukaan lauluyhtyeen oivallinen hengenostattaja ja hyvä jutun aihe.

Sairaanhoitopiirissä kilpailutusasioiden parissa työskentelevä Ukura nostattaa henkeä muuallakin kuin lauluyhtyeessä.

– Hengen luominen on tärkeä osa onnistumista, oli kyseessä sitten työelämä tai harrastukset. Minulle se on laulamisessa yhtä tärkeää kuin musiikki. Jos meillä on kivaa yhdessä, päästään parempaan tulokseen musiikissakin.

– Tällainen on minulle luontaista sosiaalisuutta. Kohtaan ihmiset enkä vain kävele riviin, laula nuotteja ja lähde himaan. Tutustun ihmisiin kavereinakin.

Ukura asuu perheineen omakotitalossa Oulun Välivainiolla, jossa häntä työllistää muun muassa halkojen tekeminen. Se ei haittaa miestä, sillä hän viihtyy hyvin kotona.

Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena konsertoivat 26. marraskuuta. Miserere-konsertti kuullaan päivän aikana kaksi kertaa: kello 15 Kempeleen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja kello 19 Oulun Pyhän Tuomaan kirkossa. Konsertit johtaa Taru Pisto.

Konsertin avaa Gregorio Allegrin Miserere. Siinä kuullaan myös Frank Martinin harvoin Suomessa kuultu messu kahdelle kuorolle. Lopuksi kuullaan Wolfram Buchenbergin sovittama englantilainen joululaulu I Saw Three Ships.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä