Sankarihaudat itsenäisyyspäivänä.

Vapaaehtoismiehille tarjolla harvinaislaatuinen tehtävä

2.11.17

Tulevana itsenäisyyspäivänä Oulun hautausmaan sankarihaudoilla havainnollistetaan sodan menetyksiä poikkeuksellisella tavalla.


Sankarivainajien hautoja on Oulun hautausmaalla 456. Suurin joukko sankarivainajista kuoli 20–29-vuotiaina. Tulevana itsenäisyyspäivänä sodan synnyttämiä kovia kohtaloita ja ankaria menetyksiä konkretisoidaan vapaaehtoisten avulla.

Oulun kaupunki hakee vapaaehtoisia miehiä kunniavartioon, joka järjestetään itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kello 11.30 Oulun hautausmaan sankarimuistomerkillä talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden kunniaksi. Toteutus on ainutlaatuinen: sankarihaudalla seisoo mahdollisimman samanikäinen mies kuin vainaja oli kaatuessaan. Vapaaehtoisiksi tarvitaan eri-ikäisiä miehiä, 13–55-vuotiaita.

Mukaan vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua Oulun kaupungin verkkosivuilla. 
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 27. marraskuuta.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä