Minisaarna tiivistää joulun sanoman

25.12.17

Rauhan Tervehdys pyysi twaarnoja eli Twitter-viestin mittaisia minisaarnoja, joissa tiivistetään joulun sanoma.


Sanna Krook

 

Joulutwaarna aikuisille: Jos olisi ”koivet jalkapuussa” tai peräti ”pää pölkyllä” ja tulisi tieto, että onkin armahdettu ja vapaa lähtemään, niin mukava olisi ja ehkä vähän hymyilyttäisi. ”Teille on syntynyt” on samaa sarjaa ja vieläkin mukavampi.

Markku Tölli, Lumijoki

 

Jumala kumartuu kohti maata ojentaen täyden käden rakkauttaan. Saamme tarttua tyhjin ja sotkuisin käsin pyhään, puhtaaseen, armahtavaan rakkauteen. Hän teki kaiken meille valmiiksi. Hänen rohkaiseminaan saamme ojentaa auttavat kätemme toinen toisillemme.

Pauli Niemelä, Kiiminki

 

Saksalainen mystikko Angelus Silesius (k. 1677) kiteyttää: ”Vaikka Kristus syntyisi tuhat kertaa Betlehemissä, mutta ei sinun sydämessäsi, niin iäksi olet kadotettu!” Vapahtaja on Vapauttaja. Hän syntyy sydämessäsi sinun tähtesi. Olet Jumalan tallessa.

Juhani Lavanko, Karjasilta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Yleinen