Kuva: Mirjami Nikula asettelee Marian vaatetusta.
Mirjami Nikula asettelee Marian vaatetusta.

Seimestä tuli moderni

12.12.17

Oulun keskustan seurakuntatalolle rakennettiin nykyaikainen seimi.


Antti Karvonen Antti Karvonen

Oulun keskustan seurakuntatalon aulassa on nähtävillä seimi, jonka ulkoasu poikkeaa perinteisestä.

Tuomiorovasti Satu Saarisen ideoimassa asetelmassa nähdään Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi pakolaisina. Seimen rungon rakensi pastori Jyrki Vaaramo, somistajana toimi Domin, Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan Second hand -putiikin työntekijä Mirjami Nikula.

– Asetelma on nykyaikainen ja ajankohtainen. Seimen tarkoitus on muistuttaa ihmisiä siitä, että Joosef ja Mariakin olivat oman aikansa pakolaisia.

Nikula on työskennellyt Domilla kaksi vuotta, ja hän opiskelee samalla markkinointiviestinnän tutkintoa ammattiopisto Luovissa. Seimi oli hänen ensimmäinen somistustyönsä.

Seimen lopullinen ulkoasu oli kokeilun tulosta, ja hahmojen vaatetus muuttui prosessin myötä.

– Ideoimme yhdessä Satun kanssa sen, että ostoskärryn sisällöstä tulee värikäs, kun taas henkilöiden vaatetus on tumma. Alun perin myös hahmoille piti tulla värikkäät huivit, mutta päädyimme jättämään ne pois.

– Kaiken kaikkiaan työhön meni noin kymmenen tuntia. Osa seimen somistamiseen käytettävistä tavaroista on peräisin Domin lahjoituksista, joitakin esineitä toin kotoa. Kaikki Domin esineet on tarkoitus laittaa takaisin myyntiin, kunhan seimi puretaan.

Myös luovia ratkaisuja seimihahmojen pukemisessa on jouduttu tekemään.

– Päät ovat kampaajan mallipäitä. Joosefin hiukset ovat aidot ja alkuperäiset, kun taas Marialle jouduin laittamaan peruukin, Nikula naurahtaa.

Seimi on nähtävissä osoitteessa Isokatu 17.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä