Hääjärjestelyt helpottuivat

13.3.18

Kirkko on avannut asiointipalvelun, jossa voi hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan sähköisesti.


Kirkon viestintä Kirkon viestintä

Avioliiton esteiden tutkinta on mahdollista nyt verkossa osoitteessa https://esteidentutkinta.fi/ 

Se tarkoittaa siis sitä, että kesähäitään suunnitteleva pariskunta voi tehdä avioliiton esteiden tutkinnan verkossa, kun aiemmin se vaati käyntiä kirkkoherranvirastossa tai pyynnön lähettämistä postitse. Sähköisen palvelun rinnalla seurakunnat tarjoavat edelleen myös nämä perinteiset tavat hoitaa esteiden tutkinta.

Avioliiton esteiden tutkinnan tarkoitus on varmistaa, että avioliitolle ei ole lainmukaisia esteitä. Tällaisia esteitä ovat muun muassa alaikäisyys ja voimassa oleva avioliitto. Avioliitto ei myöskään ole sallittu läheisten sukulaisten kesken.

Esteiden tutkintaa täytyy pyytää viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden selvittely voi kestää pidempään, jopa viikkoja. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta todistuksen antamisesta.

Lue lisää aiheesta:

Seurakunnat Yleinen