Kuva: Maria Karjalainen työskentelee lähetystyössä Etiopiassa.
– Voin osoittaa Jeesuksen rakkautta ihmisille käytännössä, kun hoidan ja autan heitä, Vaalasta kotoisin oleva Maria Karjalainen sanoo.

Suomalaislääkäri työskentelee toivon tuojana Etiopiassa

15.3.18

Lapsuudessa kerrotut tarinat herättivät Maria Karjalaisen kiinnostuksen lähetystyöhön.


Kiimingin mediarippikoululaiset Ritva Mertanen

Lähetystyöntekijä, lääkäri Maria Karjalainen, 35, on Kiimingin seurakunnan uusi nimikkolähetti Etiopiassa.

Puolisen vuotta Afrikan sarvessa asunut Karjalainen ei ole hetkeäkään katunut päätöstään lähteä kauas kotimaastaan. Hän on pienestä asti kuullut sukulaisiltaan tarinoita lähetystyöstä.

Niiden perusteella virisi myös Marian oma kiinnostus hieman harvinaisempaan työhön.

Lähetystyöntekijän suunnitelma on työskennellä Etiopiassa ainakin neljä vuotta.

– Juuri nyt minusta tuntuu, että minun kuuluu olla täällä Etiopiassa. Toki on mahdollista, että Jumala jossain vaiheessa vie minut työskentelemään jossakin toisessa köyhässä maassa.

Paljon eroavaisuuksia

Etiopiassa eletään aivan tavallista arkea, mutta Suomeen verrattuna erilaista ovat esimerkiksi toistuvat ja pitkät sähkökatkokset.

– Etiopiassa on myös erilainen kulttuuri ja liikenne. Suomen kaltainen kesä on täällä jatkuvaa. Päivälämpötilat ovat 18–26 astetta. Yöllä mittari voi käydä nollassa.

Ennen kuin Karjalainen lähti Etiopiaan, hän opiskeli vuoden ajan lähetyskurssilla Suomessa ja Englannissa. Kurssilla tutustuttiin muun muassa trooppisiin tauteihin. Lisäksi hän on tutustunut lähetystyöhön Angolassa, Etu-Aasiassa ja Intiassa.

Tällä hetkellä Karjalainen opiskelee täysipäiväisesti paikallista amharan kieltä.

Maa tarvitsee päteviä lastenlääkäreitä

Karjalainen on neonatologi eli lastenlääkäri, joka on erikoistunut ennenaikaisesti syntyneiden lasten sairauksiin ja ongelmiin. Asiantuntijuus on tarpeellista köyhässä maassa, jossa ei ole vastasyntyneiden hoitoon perehtyneitä lääkäreitä.

Marian yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista lähetystyössä on rokotusmatka angolalaiskylässä.

– Maailmassa on paljon sairaita, surullisia ja toivottomia ihmisiä. On mahtavaa saada tuoda Jeesuksen lohdutusta ja rakkautta erilaisten ihmisten elämään, hän sanoo.

On mahtavaa saada tuoda Jeesuksen lohdutusta.

Maria Karjalainen

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta