Päätöksenteko ei ole Lumijoella pönötyksellä pilattu

11.4.18

KotimaaPron haastattelema Lumijoen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Seppo Pietilä uskaltautuu lupailemaan uusille seurakunnan päättäjille leppoisia kokouksia. Kokouksiin mahtuu leikinlaskua tilanteen mukaan.


Riitta Hirvonen Rauhan Tervehdyksen arkisto

Seurakuntavaaleilla marraskuussa 2018 valitaan kirkkoon uudet päättäjät. Näin tapahtuu myös Lumijoella, vaikka neljä vuotta sitten siellä järjestettiin sopuvaalit.

KotimaaPro-verkkolehden haastattelema Lumijoen kirkkovaltuuston nykyinen puheenjohtaja Seppo Pietilä lupailee tuleville päättäjille leppoisia kokouksia.

Pietilän mukaan Lumijoella ei pönötetä kokouksissa. Lehden haastattelussa hän toteaa, että kokouksissa lasketaan myös leikkiä, nauretaan ja jaetaan henkilökohtaisia asioita ­­– tilanteiden mukaan.

Pietilän mielestä luottamustehtävissä Lumijoella, maaseutukunnassa, tarvitaan päättäjiksi niin virkamiehiä kuin maanviljelijöitä. Asioiden käsittelyssä auttaa, jos luottamushenkilöiltä löytyy monen alan asiantuntemusta.

Puheenjohtajan mielestä on tärkeää, että luottamushenkilöt auttavat ja tukevat päätöksillään viranhaltijoita seurakunnissa. KotimaaProssa hän toteaa näin:

– Viranhaltijat suunnittelevat asiat, mutta luottamushenkilöt antavat niille siunauksensa.

Seurakuntien talousasioita Pietilä ei pidä niin mutkikkaina, ettei niiden käsittelyssä pärjäisi maalaisjärjelläkin.

– Niillä kirkollisveroilla, mitä tulee, pidetään niitä työntekijöitä, mitä pystytään. Muutoin haaskaaminen on kielletty! Ja näin pienessä seurakunnassa pitää tehdä vapaaehtoistyötä ja talkoita.

Pietilä kertoo, että säästöhengessä seurakunnan luottamushenkilöt ovat tehneet yhteisen päätöksen, että kokouspalkkioita ja matkakorvauksia ei peritä.

 

Lue lisää aiheesta:

Lumijoen seurakunta Yleinen