Äitienpäivä 2018

9.5.18

Seurakunnissa juhlitaan äitejä sunnuntaina 13. toukokuuta. Tarjolla on runoja, ruusuja, kakkua ja lounastakin.


Teksti: Koonnut: Elsi Salovaara . Kuvat: www.sxc.hu .

Äitejä muistetaan jumalanpalveluksissa ja messuissa sekä niiden jälkeen järjestettävillä kirkkokahveilla, Oulunsalossa tarjolla on lounastakin. Päivän aikana on tarjolla myös kulttuuririentoja.

Tuiran kirkossa Oulussa kaikki halukkaat ovat tervetulleita laulamaan äitienpäivän pop up -kirkkokuoroon, joka esiintyy kello 10 alkavassa messussa. Kuoroon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan kuoro kokoontuu harjoittelemaan Tuiran kirkkoon tuntia ennen messua, kello 9.

Kuoron kokoonpano ja esitys hioutuu muotoonsa sen mukaan, minkälaisia laulajia paikalle saapuu. Aikaisempaa kuorokokemusta ei tarvita, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Kahvia ja lounasta kirkon jälkeen

Oulunsalossa on mahdollista nauttia Äitienpäivälounasta kahdessa kattauksessa kello 11.30 ja 12.30. Tarjolla on broilerpastaa, kasviskiusausta, rakuunaporkkanoita, salaatteja sekä leivät ja juomat. Jälkiruoaksi marjaisa täytekakku.

Lounaan hinta aikuisilta 14 euroa ja koululaisilta 7 euroa. Alle kouluikäiset pääsevät mukaan ilmaiseksi. Lippuja voi ostaa kirkkoherranvirastosta perjantaihin kello 16 saakka tai varata lähetyssihteeriltä puh. 040 506 5511 tai ulla.makinen(at)evl.fi.

Oulun seurakunnissa pannu on kuumana kello 10 alkavan jumalanpalveluksen jälkeen Ylikiimingin kirkossa, Yli-Iin seurakuntatalossa ja Linnanmaalla Pyhän Luukkaan kappelissa. Hintan seurakuntatalossa on kello 12 alkavan messun jälkeen äitienpäiväkahvit ja kukitus sekä runonlausuntaa ja Oulujoen lapsikuoron esitys.

Lumijoella nautitaan kakkukahvit kello 10 alkavan messun jälkeen. Siikalatvan seurakunnassa Kestilän ja Rantsilan kirkoissa äideille jaetaan sanajumalanpalveluksen yhteydessä myös ruusut. Kestilässä kirkonmenot alkavat kello 13, ja Rantsilassa kello 10.

Tyrnävällä tarjotaan pystykahvit kirkon perällä kello 10 sanajumalanpalveluksen jälkeen. Muhoksella äidit ehdittiin kahvittaa ja kuvauttaa jo tiistaina Vauva- ja vekarakirkon yhteydessä.

Runoilta ja kaksi konserttia

Hailuodon kirkossa kahvitellaan myös kello 10 alkavan jumalanpalveluksen päätteeksi. Lisäksi kirkossa kuullaan kello 18 alkaen äitienpäiväkonsertti, jossa kuullaan Mari Liukkosen laulua ja Katri Kankaan kanteleensoittoa. Konsertin ohjelma maksaa 10 euroa, äideille sisäänpääsy on ilmainen.

Oulunsalon kirkossa alkaa kello 19 Oulun konservatorion opiskelijoiden äitienpäiväkonsertti.  Konsertissa kuullaan keväisiä sävelmiä Sinikka Ala-Leppilammen johdolla ja siihen on vapaa pääsy.

Kastellin kirkossa juhlitaan äitejä kello 18.30 alkavassa runoillassa otsikolla ”Ilo sinusta on lempeä laulu sisimmässäni”. Illan aikana kuullaan Pia Perkiön ja Heli Karjalaisen lyriikkaa sekä pianomusiikkia. Lisäksi lauletaan yhteislauluja. Runoillassa ovat mukana Hilkka Patja, Elsi Salovaara, Riitta Ojala, Väinö Kokkonen ja Juha Vähäkangas. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Anna palautetta äitienpäivän tapahtumista

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Lumijoen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Siikalatvan seurakunta Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta