Kuva: Tiia Heikkinen maalasi pikkukirkon sisätilaa Oulun tuomiokirkon pihamaalla.
Tiia Heikkinen sai suunnitella ja toteuttaa pikkukirkon seinien kuvitukset.

Kirkkotaiteilija Haapavedeltä

29.5.18


Teksti: Antti Karvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Tuomiokirkon kupeessa sijaitseva pikkukirkko on ollut raameiltaan valmiina jo jonkin aikaa, mutta nyt se on herännyt eloon myös sisältä. Kirkon seiniä koristavat värikkäät maalaukset, joissa seikkailee tiikereitä, karhuja, hirviä ja muita eläimiä.

Hahmot on luonut Tiia Heikkinen, 20. Hän muutti Ouluun vuosi sitten Haapavedeltä, jossa suoritti lukion. Aiemmin tuomiokirkkoseurakunnalla toteutettu puolen vuoden työkokeilu toi Heikkisen maalaustaidot pastori Salla Autereen tietoon, joka kysyi häntä työhön.

– Innostuin asiasta heti. Inspiraation vallassa tein suunnitelmat yhdessä päivässä.

Heikkinen on harrastanut maalausta ja piirtämistä lapsesta saakka. Aiemmin hän on toteuttanut pari pienempää seinämaalausprojektia, sekä tehnyt tauluja tilaustyönä. Vaikka taiteellisia lahjoja löytyy mittakaupalla, ei hän aio maalaamisesta itselleen ammattia.

– Hain opiskelemaan varhaiskasvatusta Oulun yliopistoon.

Heikkinen teki suunnitelmat maalauksia varten kokonaan itse. Hänelle ominaisia aiheita ovat lastenkirjojen kuvitukset sekä hengelliset aiheet. Internet auttoi löytämään kuvia vanhojen kirkkojen maalauksista.

– Mietin, millaisista kuvituksista olisin itse lapsena pitänyt.

Heikkinen aloitti maalaamisen pari viikkoa sitten ja homma on lähes valmis.

– Vielä on hetki aikaa viimeistelyyn.

Pikkukirkko otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Tilasta puuttuu vielä alttaritaulu, joka tuodaan paikalleen myöhemmin.

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä