Kuva: Elijas Kokko
Elijas Kokko on hankkimassa lähetyssihteerin pätevyyttä, koska uskoo kansainvälistymisen ja monikulttuurisuuden tuovan kiintoisia työtehtäviä.

Lähteminen kauas innostaa Elijasta

16.5.18

Innostus ja lähetystyö kuuluvat yhteen, kiiminkiläisnuori sanoo.


Riitta Hirvonen Arkisto

Se ei ollut mikään yksittäinen hetki, vaikkapa kohtaaminen kasvokkain lähetystyöntekijän kanssa, joka olisi saanut kiiminkiläisen Elijas Kokon kiinnostumaan aivan älyttömästi, kuten hän itse toteaa, lähetystyöstä.

Lähetystyö alkoi tulla tutummaksi hänelle, kun hän ryhtyi rippikoulun jälkeen isoseksi ja kerhonohjaajaksi. Seurakunnassa puhetta lähetystyöstä riitti ja rippikoulun oppitunneilla nuorilla oli mahdollisuus tutustua ihmisiin, jotka olivat lähteneet lähetystyöhön – kuka minnekin päin maapalloa.

Nuorisotyönohjaajaksi opiskeleva Kokko ei osaa sanoa mitään erityistä yhtä asiaa, jota hän arvostaa lähetystyössä. Hän yhdistää siihen ihmisten auttamisen, joka voi joskus olla terveydenhoitoa tai koulutuksen mahdollistamista niille, joille opiskeleminen ei ole itsestään selvyys.

Kokon mielikuvaan lähetystyöstä yhdistyvät innostuneet ihmiset, joilla on taito motivoida muita mukaan.

Isosvuosinaan Kokko liittyi seurakunnan missionuorten ryhmään, joka kerää varoja omaa matkaa varten. Reissun kohdetta joukolla ei ole vielä tiedossa, mutta matkakassaa on kartutettu muun muassa järjestämällä seurakunnan tilaisuuksiin tarjoiluja.

– Euroja on saatu kokoon myös myymällä kiiiminkiläisille vastoja, hän kertoo.

Kokko toivoo, että matka maailman toiselle puolelle olisi totta joku päivä:

– Olisi kiva kohdata face-to-face kaikki se, mitä lähetystyöstä on joskus kuullut.

Maailmalle vaikka vapaaehtoistöihin

Juha Taanila Suomen Lähetysseurasta tietää, että Kokon kaltaisia, lähetystyöstä kiinnostuneita nuoria aikuisia on paljon.

Kun seura järjesti keväällä Oulussa kolmen viikonlopun mittaisen lähetystyöhön perehdyttävän Lähde liikkeelle -kurssin, osallistujia oli parisenkymmentä. Eri ammatteihin opiskelevia houkutti kokemus lähetystyön parista joko palkka- tai vapaaehtoistyössä.

Kemiläinen Taanila on huomannut, että innostus vapaaehtoistyöhön maailmalla on herännyt esimerkiksi niiden nuorten ja hieman vanhempienkin keskuudessa, jotka tarttuivat spontaanisti ja rivakasti auttamistyöhön muutama vuosi sitten, kun Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita.

Kuopiossa järjestetään 25.–27.5. valtakunnalliset Lähetysjuhlat, joka on kirkon suurin kansainvälisen toiminnan tapahtuma.

Olisi kiva kohdata face-to-face kaikki se, mitä lähetystyöstä on kuullut.

Elijas Kokko

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko