Ida-Maria Riihiaho ja Heini Karhumaa olivat Murrossa yhteisvastuukerääjinä liikkeellä.

Murrosta löytyi auttamishalua

11.5.18

Keskiviikkoiltana Tyrnävän Murrossa liikkui seurakunnan työntekijöitä. He pysähtyivät illan aikana noin sadan oven takana kyselemässä, olisiko kyläläisillä antaa rahaa heikoimpien hyväksi.


Riitta Hirvonen Outi Pohjanen

Viime keskiviikkona Tyrnävän Murrossa iltaa vietettiin pihoja kunnostamalla. Haravoinnin keskellä aikaa oli jutella myös paikalle tulleiden yhteisvastuukerääjien kanssa. Diakoniatyöntekijä Heini Karhumaa, kappalainen Outi Pohjanen sekä kaksi harjoittelijaa Tyrnävän seurakunnasta olivat lähteneet liikkeeelle lippaiden kanssa.

Illan aikana neljän naisen saldo oli viivähtäminen noin sadassa kodissa. Lippaisiin kertyneitä euroja he eivät olleet ennättäneet laskea vielä perjantaiaamuna, mutta mieli illasta oli hyvä. Yhteisvastuukerääjät saivat poikkeuksetta hyvän vastaanoton.

– Nälkä-aihe puhutteli ihmisiä, Karhumaa kertoo.

– Siitä oltiin mielissään, että Yhteisvastuukeräyksen kokonaispotista jää nyt aiempaa suuri määrä lähelle kotimaahan.

Eräs asia kerääjille selvisi jälleen kerran. Ihmisillä ei tahdo olla käteistä rahaa kukkaroissaan. Kolikkoja haluttiin kuitenkin löytää, sillä arvostusta sai se, että seurakunnasta oltiin lähdetty liikkeelle Murtoon.

Eurot on pian laskettu, mutta työntekijöille jää arvoitukseksi, olisiko heidän vierailullaan jopa sellainen seuraus, että seurakuntaan uskaltaa ottaa helpommin yhteyttä, kun kasvot tulivat pihamailla tutuiksi.

Tällaiseen vaikutukseen ainakin Karhumaa haluaa uskoa.

Anna palautetta jutusta ja Yhteisvastuukeräyksestä täällä

Lue lisää aiheesta:

Tyrnävän seurakunta Yleinen