Rauno Hekkala oli yksi valtuuston jäsenistä, jotka käyttivät puheenvuoroja Umpimähkän kehittämisen puolesta.

Isoniemeen nousee uusi merenrantaleirikeskus

12.6.18

Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti rakentaa uuden merenrantaleirikeskuksen Haukiputaan Isoniemeen. Ainakin osalle oulunsalolaisista päätös on murheellinen. Kokouksessa käytettiin tunteellisia puheenvuoroja, joissa esitettiin, että Isoniemen lisäksi myös Oulunsalon Umpimähkää olisi kehitetty enemmän kuin pelkästään retkeily- ja virkistyskäyttöön.


Riitta Hirvonen Riitta Hirvonen

Oulunsalolainen Hannele Kurkela totesi kokouksessa tyytyvänsä Isoniemen rakentamisen Umpimähkän sijaan, mutta korosti päätöksen ottavan lujille. Hän painotti puheenvuorossaan, että Isoniemi on kaikkien Oulun seurakuntien ja seurakuntalaisten yhteinen leirikeskus, vaikka se sijaitsee Haukiputaalla.

Oulunsalolainen Rauno Hekkala esitti, että Umpimähkää kehitettäisiin rinta rinnan Isoniemen kanssa, mutta esitys ei saanut riittävästi kannatusta. Suvi Helanen Oulunsalosta sanoi kokevansa, että Umpimähkän arvostus on seurakuntayhtymässä mitätöntä.

Päättäjät hyväksyivät leirikeskuksen hankesuunnitelman ja kustannusarvion 2.850.000 euroa.

Leirikeskusratkaisut tulivat seurakuntayhtymässsä ajankohtaisiksi, koska kummankin leirikeskuksen, niin Isoniemen kuin Umpimähkän, päärakennukset ovat olleet käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi. Yhtymässä on lisäksi tehty aiemmin linjaratkaisu talouden turvaamisesta siten, että säästöjä haetaan ja toteutetaan pääasiassa tiloista ja kiinteistöistä luopumalla.

Lue tunnelmia kokouksesta: Pettymyksen keskeltä nousi myös ilonaiheita (13.6.2018)

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat