Kuva: Lapin sotilassoittokunta
Lapin sotilassoittokunta saapuu konserttiin säestämään vahvistettua Jokilaaksojen oratoriokuoroa.

Kirkkotalakoot saapuu Ouluun

12.6.18

Tuomiokirkossa järjestetään perjantaina 15.6. konsertti Ylivieskan uuden kirkon hyväksi. HUOM. Paperilehdessä väärä päivä!


Antti Karvonen Puolustusvoimat

Ensi perjantaina 15. kesäkuuta Oulun tuomiokirkossa kuullaan komeita säveliä, kun Lapin sotilassoittokunta saapuu yhdessä vahvistetun Jokilaaksojen oratoriokuoron kanssa esittämään Requim for Peace -teoksen.

Solisteina toimivat Virva Puumala, Airi Tokkola, Aki Alamikkotervo ja Markku Liukkonen. Konsertin järjestää Ylivieskan seurakunta, ja lipputulot ohjataan uuden kirkon rakentamisrahastolle.

Idea konserttiin tuli ylivieskalaisilta oratoriokuoron jäseniltä.

– Kuorolaiset sanoivat, että olisi mahtavaa jos he voisivat jotenkin antaa oman panoksensa uuden kirkon rakentamiseen, Kirkkotalakoot-keräyksen puheenjohtaja Leo Mehtälä kertoo.

Kirkkotalakoot on Ylivieskan seurakunnan ja Ylivieskan Kotiseutuyhdistyksen yhteinen ponnistus, jonka tarkoituksena on kerätä varoja uuden kirkon rakentamista varten. Kirkkotalakoot myy esimerkiksi kirjoja ja palaneen kirkon puusta valmistettuja pieniä ristejä.

 

Uusia kasvoja mukaan

Uuden kirkon rahaston hyväksi on järjestetty aiemmin pienempiä konsertteja. Tuleva suurkonsertti on ensimmäinen laatuaan. Jokilaaksojen oratoriokuoro ja Lapin sotilassoittokunta lähtivät molemmat mukaan talkoohengessä, ja innostus asiaan oli kova.

– Soitin sotilassoittokunnan kapellimestari Jaakko Nurilalle ja kysyin, haluavatko he osallistua talkoisiin. Hän suostui heti samassa puhelussa, Mehtälä kertoo.

Konsertin tarkoituksena on rahankeräyksen lisäksi saada mukaan uusia ihmisiä ja näkyvyyttä talkoille.

– Lähtökohtana on että seurakunnalla on runsaasti kasvoja. Soittajien, kuorolaisten ja yleisön kautta saadaan mukaan paljon uusia, Mehtälä sanoo.

 

Koko seurakunta rukoilee

Uusi kirkko tulee maksamaan kokonaisuudessaan noin kymmenen miljoonaa euroa. Vakuutuksesta saadaan kuusi miljoonaa, ja loput rahat tulevat kirkkohallitukselta, pankkilainalla sekä kirkkotalakoiden avulla.

Leo Mehtälän mukaan kirkko valmistuu näiltä näkymin suunnitellusti vuonna 2020.

– Olen usein verrannut tätä projektia maratonjuoksuun. Tällä hetkellä olemme suunnitelmien ja rahoituksen suhteen sovitussa väliaikatavoitteessa.

Mehtälä kiittelee kaikkia ihmisiä, jotka ovat osallistuneet kirkon rakentamiseen lahjoitusten ja talkootöiden merkeissä.

– Ylivieskalaiset ovat lahjoittaneet hienosti uutta kirkkoa varten. Erityisesti kiitämme nyt tuomiokirkkoseurakuntaa konsertin mahdollistamisesta Oulussa.

Talkoohengen ylläpitämisen kannalta tärkeäksi Mehtälä mainitsee rukouksen.

– Koko seurakunta on ollut rukoillen mukana. Toivon että rukoileminen jatkuu niin kauan, kunnes kirkko saadaan valmiiksi ja sen jälkeenkin.

Konsertti Oulun tuomiokirkossa perjantaina 15.6. klo 19. Lippuja voi ostaa ovelta, tai ennakkoon osoitteesta www.lipputoimisto.fi sekä Musiikki-Kullaksesta.

Koko seurakunta on ollut rukoillen mukana.

Leo Mehtälä

Anna palautetta jutusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko