Elina Raudasoja vietti kuusi viikkoa Lumijoen kesänuorisotyöntekijänä.

Kesäpesti Lumijoella

1.7.18

Yhteisöpedagogiksi opiskeleva Elina Raudasoja haluaisi tehdä jatkossakin töitä nuorten parissa.


Minna Kolistaja Minna Kolistaja

Ainakin pari tyttöä on jo kommentoinut hiuksiani ja sanonut haluavansa itsekin punaiset hiukset ja kaksi lettiä, hymyilee Elina Raudasoja.

Yhteisöpedagogiksi ammattikorkeakoulu Centriassa opiskeleva Elina on tutustunut kirkon töihin toukokuun puolivälistä alkaen Lumijoen seurakunnassa.

Elina on ollut mukana muun muassa rippileirillä sekä vetänyt ala-asteikäisille tarkoitettuja puuhapäiviä kirkkopuistossa.

– Tulevaisuuden suhteen ajatukset eivät vielä ole täysin kirkkaat, mutta tällä hetkellä ajatus on, että haluaisin tehdä töitä nuorten parissa ja mieluiten täällä Pohjois-Pohjanmaalla.

– Ammattikorkeakoulutasoisilla opinnoilla saan kelpoisuuden esimerkiksi kirkon nuorisotyönohjaajan virkaan. Voin valmistuttuani sijoittua myös kunnan nuorisotyöhön taikka järjestötyöhön, esimerkiksi lastensuojeluun, Elina sanoo.

Pesti kesänuorisotyönohjaajana Lumijoella on Elinan toinen harjoittelu seurakunnassa. Aiempi harjoittelu oli talvella Karjasillan seurakunnassa. Kaksi jäljellä olevaa harjoittelua tehdään muualla kuin seurakunnassa.

Kolmivuotisista opinnoista on edessä viimeinen vuosi.

Valintaansa Elina on ollut tyytyväinen, vaikka yhteisöpedagogi onkin vielä suhteellisen tuntematon nimike.

– Hyödyllisintä on ollut, että opiskelu on ollut niin monipuolista ja käytännönläheistä. Esimerkiksi kun opiskelimme rippikoulutyötä, jokainen sai konkreettisesti suunnitella ja pitää yhden rippikoulutunnin.

 

Kommentoi, lähetä terveisiä ja anna palautetta jutusta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Lumijoen seurakunta