Ari Natunen laulatti väkeä Saunarannan leikkipuistossa Tupoksessa.

Leikkipuistokirkossa etsittiin varjoa

18.7.18

Tutut lastenvirret kaikuivat viime viikon torstaina Saunarannan leikkipuistossa Tupoksessa.


Elsi Salovaara Antti Karvonen

Kello on lyönyt juuri yksi ja Saunarannan leikkipuiston ohi kulkevat voivat osallistua yhteislauluna kaikuvaan ”Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen…”.

Matkakitaralla ja pienellä kaiuttimella varustautunut Limingan seurakunnan lastenohjaaja Ari Natunen on elementissään. Hän laulattaa niin lapsia kuin aikuisia.

Osa väestä istuu aurinkoisella nurmella ja puistonpenkillä, osa viilentelee itseään katoksessa tai puiden varjoissa. Ilma väreilee kuumuudesta kevyen liikenteen väylän asfaltin päällä. Eletään kesän toistaiseksi kuuminta päivää.

Leikkipuisto sijaitsee Tupoksessa niin uudella asuinalueella, että kaikki karttapalvelutkaan eivät osaa sinne opastaa.

– Tämä on lapsiperheitä ajatellen suunniteltu alue. Umpiteiden varsilla ei ole kovaa liikennettä, Jenni Ikäläinen kertoo.

Hän on saapunut kuulolle leikkipuistokirkkoon yhdessä Sallasta vierailulle saapuneen äitinsä Tuija Ikäläisen sekä lastensa Maisa ja Venla Sihvosen kanssa. Vastikään alueelle muuttanut perhe asuu aivan puiston kulmalla.

– Kiva päästä tutustumaan muihin alueen lapsiin. Yleensä kun käymme täällä, niin muita ei juuri näy.

Nyt puistossa käy kuitenkin vipellys parinkymmenen lapsen juostessa telineeltä toiselle. Osa pojista kruisaa alas rinnettä polkupyörillään.

Jenni Ikäläisen mukaan puistotapahtumat ovat tervetulleita. Muihinkin uuden kotipaikan perhetoimintoihin hän aikoo tutustua syyskauden alkaessa.

Jäälissä asuessa perheelle tulivat tutuksi perhekahvilat ja -kerhot. Niiden pohjalta 5-vuotias Maisakin tunnistaa leikkipuistokirkossa ainakin yhden laulun.

– Siunaa koko maailmaa, sitä me ollaan laulettu kerhossa.

Kysy, kommentoi ja anna palautetta tapahtumasta tai jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta