Kuva: Äiti ja lapsi

Miksi leiri nuorille äideille?

13.7.18

Haukiputaan seurakunta järjestää alle kaksikymppisten äitien leirin 29.–30. elokuuta. Ilmoittautua voi 12. elokuuta saakka.


Riitta Hirvonen Pixabay

Diakoniatyöntekijä Minna Sipilä, miksi leiri juuri nuorille äideille eikä esimerkiksi äideille yleensä?

– Kohtaamme työssämme nuorena äideiksi tulleita ja olemme huomanneet, että tukiverkostoa ja vertaistukea heidän ympärillään ei ole aina ehkä tarjolla riittävästi. Haluamme tarjota heille levähdyspaikan keskellä arkea.

Millaisia asioita uskot nousevan esille tuossa joukossa?

– Uskomme, että vertaistuki, samassa elämäntilanteessa olevien äitien kohtaaminen, on leirillä tärkeää. Puhumme arjen asioista, kuten lasten nukkumisesta.

Onko Rokualla tarjolla lastenhoitoa?

– Leirillä on mukana kokemusasiantuntija ja sen myötä äideille oma vertaiskeskustelu. Sen aikana lapsille on omaa ohjelmaa. Mukaan on lähdössä niin seurakunnan kuin kaupungin työntekijöitä sekä myös diakoniopiskelija. Siksi voimme tarjota myös lastenhoitoa esimerkiksi äitien lepohetken ajaksi.

Leiri on ilmainen. Miksi maksuttomuus oli teidän valintanne?

– Jotta kaikilla olisi mahdollisuus lähteä mukaan.

Jos seurakunnan leirit eivät ole entuudestaan tuttuja – tai kirkon toiminta yleensä – millaisia rohkaisevia terveisiä haluat lähettää niille, jotka pohtivat mukaan lähtemistä?

– Avoimin mielin vain mukaan. Me toivotamme kaikki nuoret äidit tervetulleiksi.

Millainen paikka Rokua on viettää leiriä?

– Rokua on rauhallinen luontopaikka. Siellä on hienot ulkoilumahdollisuudet myös rattaiden kanssa liikkumiseen. Ruoka on erittäin hyvää ja monipuolista. Perheet saavat omat huoneet, joissa on suihku ja wc.

Yksikön vastaava Hanne Puurunen Oulun Ensikodista, työskentelet paljon nuorten äitien kanssa. Millaisia erityiskysymyksiä heillä on?

– Parisuhteeseen liittyvät asiat tulevat selvästi esille. Jos kumppania ei ole, kysymys omasta jaksamisesta vauvan kanssa korostuu ehkä enemmän. Äidit pohtivat myös, osaavatko he vastata lapsen tarpeisiin tai osaavatko hoitaa lasta oikein. Myös taloudellinen selviäminen nousee usein esille. Onneksi ulkopuolisten ennakkoluulot ja epäilyt siitä, ettei nuori äiti pärjäisi lapsensa kanssa, ovat vähentyneet.

Ilmoittautuminen leirille 12.8.2018 mennessä www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Lisätietoja Minna Similä, p. 040 8668 319 ja Katri Haapakorvalta, p. 045 6576 122.

Kysy, kommentoi ja anna palautetta jutusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä