Veli-Pekka ja Isa Similä, Ella, Iina ja Sara Äijälä, Erika Vähä, Seela Similä ja Kaisa Louet-Similä, Oliver Vähä, Elina Niva ja Arja Leinonen yhteiskuvassa.

Perhemuskarissa koputeltiin polvia ja kalikoita

17.7.18

Heinäkuun helteilläkin seurakunnissa tapahtuu: torstaina 19.7. pidetään kesäkauden viimeinen koko perheen muskari Rantsilassa.


Rantsilan seurakuntatalon pihalta löytyy nurmialueelta hiekkalaatikko, kiipeilyteline liukumäkineen ja keinut.

Talon päädyssä oleva tila on nimeltään Nuppula. Siellä on pidetty perhemuskareita myös nyt heinäkuussa.

Ovi sisälle on auki, mutta pienet ja värikkäät tuolit on aseteltu ympyrään pienelle patiolle. Ulkona ollaan, kun kesä näyttää parastaan.

– Edellisviikolla väki taisi olla kovasti reissussa, sillä paikalle ei tullut ketään, mutta nyt tilanne näyttää paremmalta, muskaria vetävä Siikalatvan seurakunnan kanttori Arja Leinonen iloitsee.

Ella Äijälä istuu jo lastensa Iinan ja Saran kanssa varjossa olevalla penkillä. Heille Nuppula on tuttu seurakunnan kerhoista, mutta kesäisessä perhemuskarissa he ovat ensimmäistä kertaa.

Kaisa Louet-Similä ja Veli-Pekka Similä ovat tulleet paikalle tyttäriensä Seelan ja Isan kanssa. Äiti ja isä istahtavat pirtinpenkille, kun lapset ottavat paikat piiriin asetetuilta värikkäiltä tuoleilta.

– Odotellaan vielä Elinaa ja lapsia, he laittoivat viestiä että ovat tulossa, Leinonen kertoo.

Yhdessä ehditään päivitellä hetki lämpimiä säitä.

Pian Elina Niva saapuukin paikalle Erika ja Oliver Vähän kanssa. Sitten on aika laulaa.

– Mistä me kiittäisimme? Olisiko vaikka äidistä, isistä tai perhosista? Leinonen kysyy.

– Haluaisitteko kiittää vaikka kesästä ja jätskistä, Elina Niva kannustaa jälkikasvuaan.

– Oliver haluaisi varmaan kiittää traktoreista, isosisko Erika tietää.

Niinpä kiitosta lauletaan taputusten kera traktoreille. Pian tulee lisää ehdotuksia, ja kiitoksensa saa traktorien lisäksi puoli luomakuntaa.

– Nyt kun me löydettiin nämä kädet, niin otetaan sellainen kutituslaulu, Arja Leinonen jatkaa.

Se paljastuukin melkoiseksi jumppalauluksi, sillä isot ja pienemmät osallistujat notkistelevat pian polvista ja varpaista aina päähän ja vatsaan asti – ylös ja alas. Sitten onkin jo vähän hiki päässä!

Seuraavaksi Arja Leinonen esittelee isoa kassia, josta löytyy monenmoisia soittimia. Osan hän on hankkinut omilta ulkomaanmatkoiltaan. Pian kuuluukin melkoinen kilke, kalke ja sihinä.

Puolituntinen alkaa olla ohi ja mehu- ja keksitarjoilu viileissä sisätiloissa houkuttaa. Ja keinuunkin olisi kiva päästä.

– Tämä Siili ja mansikat -laulu olisi kiva, mutta otetaan se ensi kerralla. Minä vähän houkuttelen teitä tällä tavoin. Tervetuloa taas viikon päästä, Arja Leinonen naurahtaa.

Seuraava Perhemuskari torstaina 19.7.2018 kello 10-11 Nuppulassa, Rantsilanraitti 10, Rantsila.

Kysy, kommentoi ja anna palautetta jutusta tai toiminnasta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Siikalatvan seurakunta