Niittykärppien johtaja sai harvinaislaatuisen tunnustuksen

30.7.18

Laajasti arvostettu partiopersoonana Markku Korhonen Limingasta sai viikonvaihteessa harvinaisen, korkealle arvostetun Hopeasusi-ansiomerkin Suomen Partiolaisilta.


Riitta Hirvonen, Limingan seurakunta Maria "Hilla" Ruohola

Limingan seurakunnan partio-ohjaaja Markku ”Make” Korhoselle on myönnetty Suomen Partiolaisten korkea-arvoinen Hopeasusi-ansiomerkki.

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria ”Hilla” Ruohola luovutti Hopeasuden yllättyneelle saajalleen Pohjanmaan Partiolaisten Tempus-piirileirin päätösiltanuotiolla viikonvaihteessa. Paikalla onnittelemassa oli koko leirin 2000-henkinen leirijoukko, johon kuului myös iso joukko liminkalaisia partiolaisia.

Hopeasusi voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on vähintään 15–25 vuoden ajan toiminut vastuullisissa partiojohtajatehtävissä ja on saavuttanut arvoaseman laajalti tunnettuna partiopersoonana.

Hopeasuden saajalta edellytetään poikkeuksellisen suurta panosta partiotoiminnan eteenpäinviemisessä ja partioliikkeen tunnettuuden lisäämisessä. Lisäksi hopeasuden saajalta odotetaan, että hänen tekemänsä partiotyö on aatteellisesti erittäin vahvaa.

Hopeasusi on perustettu Suomen Partioliiton toimesta huhtikuussa 1926.

Limingan Niittykärppien lippukunnan johtajana toimivan Markku Korhosen tunteellinen haastattelu harvinaisen huomionosoituksen jälkeen julkaistaan 9.8. ilmestyvässä Rauhan Tervehdyksessä.

Haastattelussa Korhonen kertoo tutustuneensa ensimmäisen kerran partiotoimintaan kahdeksan vuotiaana Oulun Intiön kasarmilla. Innostustaan partiosta hän kuvaa eräänlaiseksi räjähdykseksi.  Niin suuresti partio teki vaikutuksen häneen.

Vaikeina kouluvuosina partio oli erityisen tärkeä harrastus Korhoselle.

– Partiolla on paljon annettavaa lapsille ja nuorille. Tämän olen kokenut itse. Kun itselläni oli koulussa vaikeaa, piti partio itsetuntoani koossa. Sain vahvistua muiden partiolaisten joukossa ja kehittyä ihmisenä.

Korhonen näkeekin partioliikkeen tärkeäksi yhteiskunnalliseksi tehtäväksi ja haasteeksi työn niiden lasten ja nuorten parissa, jotka ovat vaarassa syrjäytyä.

Anna palautetta jutusta!

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta