Oulun Pride-viikko huipentuu hartauteen

3.7.18

Tuomiorovasti, kirkkoherra Satu Saarinen toivottaa erityisesti sateenkaariperheet tervetulleiksi tuomiokirkkoon Pride Oulu tapahtumassa.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Oulussa vietetään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen näkyvyyttä edistävää Pride Oulu tapahtumaa 18.–22. heinäkuuta. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu sunnuntaina 22. heinäkuuta kello 14 pidettävä hartaushetki Oulun tuomiokirkossa.

Edellisestä Pride Oulusta on kulunut kuusi vuotta. Silloinkin hartaus pidettiin, mutta ei kirkossa. Tuolloin hartauden toimitti nykyinen tuomiorovasti Satu Saarinen, joka vetää tilaisuuden myös nyt.

– Lähetimme kyselyn hartaudesta joskus talvella, ja olimme todella iloisia, kun Saarisen vastaus oli heti ”totta kai”, kertoo Pride Oulun tuottaja Martu Väisänen.

Yhdenvertaisuus hartauden teemana

Kirkkoherran ominaisuudessa Saarinen kutsui sateenkaariväen hartauteen tuomiokirkkoon.

Hän tietää, että on myös heitä, jotka eivät ratkaisusta pidä.

– Miksi emme pitäisi hartautta kirkossa? Kirkko on luonnollinen paikka hartauden pitämiseen, hän toteaa.

Saarinen tunnetaan siitä, että hän on pitänyt esillä vähemmistöjen oikeuksia. Yhdenvertaisuus korostuu myös hartaudessa, jonka musiikista vastaa kanttori Riitta Piippo.

Saarinen kokee, että kirkon on luontevaa tukea ihmisiä, joilla on halu rakastaa ja sitoutua toisiinsa. Ne ovat kristillisiä arvoja.

– On hienoa, että kirkko avaa ovensa meille. Yhteisössämme on paljon myös heitä, jotka uskovat ja joille on tärkeää olla hyväksyttynä kirkossa, Martu Väisänen kertoo.

Lauantain piknik kutsuu kaikenikäisiä

Kesäkuun viimeisellä viikolla Pride-tapahtumaa vietettiin Helsingissä. Pääkaupungissa Pride-kulkueeseen arvioitiin osallistuneen jopa satatuhatta henkeä.

Oulussa kulkue lähtee lauantaina 21. heinäkuuta kello 13 Rotuaarin pallolta. Kulkueen jälkeen kello 14–18 on kaikille avoin koko perheen piknik Åströmin puistossa. Juhlassa on Sateenkaariperheet ry:n organisoimaa ohjelmaa, muun muassa taikuri Taika-Petteri ja pomppulinna.

Ohjelman järjestämistä ovat tukeneet Oulun Tuomiokirkkoseurakunta, Vuolle Setlementti ja kirppiskauppa Vadelmatarha.

Kommentoi ja anna palautetta jutusta

Kirkko on luonnollinen paikka hartauden pitoon.

Satu Saarinen

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä Oulun tuomiokirkkoseurakunta