Kuva: Nuoria ja nuoria aikuisia, kuvattu ripariesitettä varten Oulussa 3.5.2016. Kuvattavilta ja heidän vanhemmiltaan on kupa kuvan käyttöön seurakuntien viestinnässä. Nuoret kuvissa ovat 15-18-vuotiaita. Jos kuvan yhteydessä on henkilön nimi, ei sitä saa julkaista netissä, somessa tai mainoksissa. Kuvat: Sanna Krook
Suurin osa suomalaisista nuorista suorittaa rippikoulun.

Nyt puhutaan rippikoulusta

28.8.18

Rippikouluinfossa saa kysyä mitä vain, nuorisotyöntekijä sanoo. Oulussa ripareille ilmoittaudutaan syyskuun ensimmäisellä viikolla.


Teksti: Antti Karvonen . Kuvat: Sanna Krook .

 

Yksi nuoria vuodesta toiseen mietityttävä asia rippikouluun liittyen on se, pääseekö parhaan kaverin kanssa varmasti samalle leirille ja samaan huoneeseen. Tähän ja moneen muuhun kysymykseen vastataan rippikouluinfoissa, jotka ovat käynnissä Oulussa tällä viikolla.

Noin puolituntia kestävässä infossa kerrotaan, mikä rippikoulu on sekä eri vaihtoehdoista miten sen voi suorittaa. Karjasillan seurakunnan nuorisotyöntekijä Anna-Leena Ylänne on mukana kertomassa riparista alueen kouluissa.

– Tarkoitus on, että kotiin lähetettävän kirjeen lisäksi nuoret pääsisivät näkemään myös naaman, jolta voi kysyä asioita, Ylänne selittää.

 

Toiveisiin pyritään vastaamaan

Oulun seurakunnissa virallinen ilmoittautumisaika rippileireille on syyskuun ensimmäisen viikolla. Mukaan leirille pääsee mattimyöhäisenäkin, mutta silloin paikkaa suosituimmille leireille ei voida taata.

Ylänteen mukaan erityisesti alkukesän leirit ovat vuodesta toiseen tupaten täynnä. Osalle leireistä saattaa olla jopa 150 ilmoittautunutta.

Kesärippikouluun haluavilla on neljä leirivaihtoehtoa, jotka asetetaan ilmoittautuessa mieleiseen järjestykseen. Ilmoittautuessa saa myös kaverikoodin, jonka voi antaa samalle leirille haluavalle ystävälle.

– Seurakuntien rippikouluvastaavat huolehtivat, että toiveisiin pystytään vastaamaan mahdollisimman hyvin, Ylänne sanoo.

Päivärippileirit ovat kasvattaneet suosiotaan.

– Anna-Leena Ylänne

 

Rippikoulu on edelleen suosittu

Tavallisten leirien lisäksi rippikoulu on mahdollista suorittaa esimerkiksi pienryhmässä tai päiväleirinä.

Pienryhmäleiri on tarkoitettu enemmän tukea tarvitseville nuorille, kuten pienluokkien oppilaille. Päivärippileirit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti. Tänä vuonna Karjasillalla oli kaksi ryhmää päiväriparilaisia.

Suuri enemmistö suomalaisista nuorista, 84 prosenttia, suorittaa rippikoulun. Oulussa vain joka kymmenes nuori jättää riparin käymättä.

Vuoden 2019 rippikouluihin ilmoittautuminen on Oulun seurakuntien verkkosivuilla (www.oulunseurakunnat.fi) auki 3.-9. syyskuuta. Lisätietoa saa omasta seurakunnasta.

 

Anna palautetta jutusta!

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat