Kuva: Messu Oulussa Pyhän Andreaan kirkossa.
Seurakuntavaalien avulla on mahdollisuus tehdä omasta seurakunnasta yhteisö, joka toimii ja näkyy tavalla, jota seurakuntalaiset pitävät tärkeänä.

Vaaleihin tulossa lisäväriä

21.8.18

Ouluun on tulossa uusi ehdokaslista seurakuntavaaleihin. Valitsijayhdistyksiä ehtii perustaa 17. syyskuuta saakka.


Riitta Hirvonen Sanna Krook

Oulussa on syntymässä ainakin yksi uusi valitsijayhdistys marraskuussa käytäviin seurakuntavaaleihin.

Yhdistyksen nimeksi kaavaillaan Versoa, parhaillaan on käynnissä ehdokashankinta, kertoo listan yksi puuhaihmisistä, oululainen Olli Seikkula.

Hän kertoo versolaisten tavoittelevan omaa ehdokaslistaa ainakin Oulun tuomiokirkkoseurakuntaan, Tuiran ja Karjasillan seurakuntiin.

Seikkula valaisee uuden listan taustoja:

– Selkeitä ydinarvojamme ovat ihmisten välinen yhdenvertaisuus, tasa-arvoasiat sekä kestävä kehitys. Näihin teemoihin ryhmässä sitoudutaan.

– Sanomme avoimesti tekevämme työtä sen eteen, että samaa sukupuolta olevilla pareilla on mahdollisuus saada kirkollinen vihkimys, Seikkula selvittää.

Hänen mukaansa ryhmässä on sallittua itsenäinen ajattelu, mutta äänestäjiä kohtaan on reilua sanoa selvästi se, mistä arvoista Verson ehdokaslistoilla olevat eivät tingi.

– Kanssamme samoja arvoja painottavia ehdokkaita on varmasti myös muissa valitsijayhdistyksissä, mutta ongelma voi syntyä silloin, jos oma suosikkiehdokas ei pääse läpi.

– Onko saman listan muilla henkilöillä – joiden hyväksi annettu ääni lopulta menee – juuri niitä korostuksia, joita äänestäjä erityisesti toivoisi ehdokkaalta. Tämä kysymys on ajankohtainen, jos saman listan ehdokkaiden arvopohja on kovin kirjava.

Rauhan Tervehdys antaa tietoa taustoista

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta.

Viime vaaleissa Oulun valitsijayhdistyksiä oli neljä. Ne olivat kansankirkon hengessä toimiva Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä ESLI, pääasiassa keskustalaisten ja kokoomuslaisten ehdokkaiden Katse, seurakuntaväen perustama, puolueisiin sitoutumaton Toimivat seurakuntalaiset sekä vanhoillislestadiolaisten Kristillisten perusarvojen puolesta.

Vaalit käydään 18. marraskuuta.

Rauhan Tervehdys  esittelee tilaajienseurakuntien kaikki valitsijayhdistykset ehdokasasettelun päätyttyä syyskuussa.

Kommentoi aihetta ja anna palautetta jutusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Näkemyksiä