Kuva: Höyhen

Höyhen lensi luokseni – tervehdittiinkö minua taivaasta?

28.9.18

Enkeliaiheisen haastattelun päätyttyä taivaalta leijaili alas höyhen. Enkelikö sen lähetti?


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Freeimages .

Kiihtelysvaaran vanhan kirkon palo järkytti viikonloppuna. Uutiset kertoivat seurakunnan kiinteistömestari Jouni Heiskasen urotyöstä: hän pelasti kirkkopalon keskeltä alttaritaulun sekä suuren osa kirkkotekstiileistä ja joitain hopeaesineitä.

Toimittajien ihmetellessä, miten Heiskanen jaksoi kantaa raskaan alttaritaulun ulos, oli vastaus tämä: ”Lie tuossa ollut pari enkeliä kaverina.”

Olivatko enkelit oikeasti kiinteistömestarin työkavereita tärkeällä hetkellä?

Tämä lehti sisältää enkeliaiheisen haastattelun. Ensi sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, joka on kirkkovuodessa Enkelien sunnuntai.

Kun enkelikeskustelu pastori Kimmo Kieksin ja opettaja Lea-Sesilia Ljokkoin kanssa päättyi, lähdin kauppareissun kautta kotiin. Niinhän sitä tavataan tehdä, mutta tällä kertaa tapahtui jotain erityistä – niin koin.

Odotin liikennevalossa vuoroani huristella eteenpäin. Yhtäkkiä autoni konepellille leijaili valkoinen höyhen. Katsoin ensimmäiseksi taivaalle: lensikö siellä jokin lintu? Siinäkö järjellinen selitys höyhenelle?

Konepellille pudonnut höyhen oli käyntikortti elämän näkymättömästä todellisuudesta.

 

Istuin ajatuksissani kaupan pihalla. Merenrantakaupungin ilmatilaan mahtuu varmasti paljon valkosulkaisia lintuja, selvä se.

Toisaalta mietin, ”lie siinä ollut enkeli liikkeellä”. Uskallan lainata lausetta, vaikka urotyötä en ollutkaan tekemässä.

Jos johonkin lopputulokseen asiassa saatoin tulla, niin siihen, että höyhen konepellillä oli käyntikortti elämän näkymättömästä todellisuudesta. Kiitin terveisistä, sillä kirkkoisien mukaan enkelit ovat korkeamman valon heijastuksia.

Keskiaukeaman haastateltavat totesivat, että enkelit edustavat monille helpommin lähestyttävää hengellisyyttä kuin vaikkapa katekismus ja kristinoppi.

Ehkä nyt tiedän, mitä he tuolla tarkoittivat.

Lue Lea-Sesilia Ljokkoin ja Kimmo Kieksin haastattelu tästä

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko