Kirkonkellot soivat perjantaina, kansainvälisenä rauhan päivänä

19.9.18

Kirkonkellot soivat 21.9. osana kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.


Minna Kolistaja RT arkisto / Tytti Pietilä

Muun muassa Lumijoella, Haukiputaalla ja Kiimingissä kajahtavat perjantaina illalla kirkonkellot viidentoista minuutin ajan.

Kyse on Euroopan laajuisesta yhteisestä kirkonkellojen soitosta, joka on Saksassa ideoitu kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden tapahtuma.

Saksan evankelisen kirkon kulttuuritoimisto, Saksan katolisten Boniface-seura, Saksan kulttuuriperintökomitea ja saksalaisten kaupunkien liitto kutsuvat soittamaan kelloja kansainvälisenä rauhan päivänä 21. syyskuuta kello 19.

Kellojen soittamisella on pitkät perinteet Euroopassa. Kellojen äänet ovat rytmittäneet sekä maallista että uskonnollista elämää.

Kellojen soittoon liittyvät tavat ja perinteet ovat osa eurooppalaista kulttuuriperintöä, mutta kellojen soitto yhdistää myös uskontoja ja kulttuureja yli kielirajojen.

Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden tarkoituksena on herättää keskustelua ja lisätä tietoisuutta kulttuuriperinnöstä ja sen merkityksestä. Suomessa vuoden erityisenä tavoitteena on edistää osallisuutta kulttuuriperintöön.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Kiimingin seurakunta Lumijoen seurakunta Seurakunnat Yleinen