Kuva: Tuomiorovasti Matti Pikkaraisen muotokuvan paljastaminen 15.9.2013 Vanhassa Pappilassa. Muotokuvan on maalannut taiteilija Raimo Törhönen.
70-vuotisjuhlilla on tarjolla hartaus, kakkukahvit ja ohjelmaa. Seuraksi voi ottaa myös läheisen.

Oulujoen 70-vuotiailla voi olla pitkäkin matka juhlimaan

13.9.18

Mikäli oman seurakunnan 70- tai 80-vuotisjuhliin on hankala osallistua, voi mennä sellaisiin naapuriseurakunnan juhliin, joihin on avoin kutsu.


Elsi Salovaara Vesa Ranta

Seurakunnat kestitsevät vuosittain 70 ja 80 vuotta täyttäviä jäseniään.

Tänä vuonna Oulujoen seurakunta kutsuu 70-vuotiaitaan juhliin Yli-Iihin. Juhlat pidetään keskiviikkona 26.9. kello 13 alkaen Yli-Iin seurakuntatalossa.

Rauhan Tervehdyksen toimitukseen lähetetyn lukijakirjeen mukaan juhlapaikka on hankala osalle pyöreitä vuosia täyttäneille välimatkan takia.

Kirjeen kirjoittaja harmittelee sitä, että juhla järjestetään niin kaukana. ”Useimmilla ei ole edes kyytiä saati halua. Suuri osa lie oululaisia mummoja ja vaareja”.

Hän pohtii, menisikö kuokkavieraaksi johonkin lähialueen juhlaan vai joutuuko hän jäämään ilman ansaittua juhlahetkeä. Onneksi ilman juhlaa ei tarvitse jäädä.

Jokainen seurakunta järjestää syntymäpäiväjuhlat omalla tavallaan. Niihin voi olla joko avoin kutsu lehdessä tai erillinen kutsu henkilökohtaisesti.

Lehdessä ilmoitettavat tilaisuudet ovat avoimia, ja niihin voi tulla vapaasti.

Oulujoen seurakunnan diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff kertoo, että juhlapaikka on valikoitunut tasapuolisuuden periaatteella.

– Yli-Ii ja Ylikiiminki ovat osa Oulujoen seurakuntaa ja olemme sopineet, että 70-vuotiaiden ja 80-vuotiaiden syntymäpäiväjuhlat pidetään vuorovuosina Yli-Iissä, Ylikiimingissä tai kaupungissa. Vuorovuosina ovat yli-Iiläiset ja ylikiiminkiläiset tulleet tänne päin juhlimaan.

Juhliin ei ole järjestetty yhteiskuljetuksia, eikä sellaista ole tänäkään vuonna.

Ensi vuoden alussa yli-iiläiset ja ylikiiminkiläiset liittyvät Kiimingin seurakuntaan. Jatkossa Oulujoen seurakunnan kaupunkialueella asuville senioreille ei siis ole tulossa aivan yhtä pitkiä juhlamatkoja.

Syntymäpäiväjuhlat pidetään vuorovuosina Yli-Iissä, Ylikiimingissä tai kaupungissa.

 

Kommentoi ja anna palautetta aiheesta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta