Oulun ehdokaslistat kehuvat itseään

26.9.18

Pyysimme Oulussa seurakuntavaaliehdokkaita asettaneita ryhmiä perustelemaan, miksi juuri heitä kannattaisi äänestää.


Koonnut: Elsi Salovaara

Jokainen ryhmä tiivisti mainospuheensa 500 merkkiin.

Viisi listoista on nimennyt ehdokkaita kaikkiin seurakuntiin tai useimpiin niistä. Lisäksi mukana on Nuorten asialla -lista, joka on asettanut yhden ehdokkaan Haukiputaan seurakunnassa.

Päästämme ehdokaslistat ääneen aakkosjärjestyksessä.

ELÄVÄ SEURAKUNTA LÄHELLÄ IHMISTÄ (ESLI)

ESLI on kristillisen kansankirkon hengessä toimiva, poliittisista puolueista ja herätysliikkeistä riippumaton aktiivisten seurakuntalaisten uudistushenkinen valitsijayhdistys. Toimintaamme ohjaa kirkkomme tehtävä kertoa rakastavasta ja armahtavasta Jumalasta.

Äänestä ESLIä, jotta olisit mukana kansankirkkoa vahvistamassa, oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen maailman rakentamisessa sekä ympäristömme, Luojan luoman luonnon, varjelemisessa. Emme pelkää uudistaa kirkkoa 2020-luvulle.

Ehdokkaita kaikissa 7:ssä Oulun seurakunnassa

KATSE

Tavoitteenamme on seurakunnan palveluiden tasapuolinen turvaaminen koko kaupungin alueella sekä saada seurakuntalaiset osallistumaan aktiivisesti toimintaan.

Haluamme kehittää kirkon toimintaa niin, että se kiinnostaa ihmisiä, heidän on helppo tulla mukaan ja kokea itsensä tervetulleeksi. Toiminnan on tuettava seurakuntalaisten hengellistä kasvua ja oltava mukana ihmisten arjessa eri ikä- ja elämänvaiheissa. Kirkon täytyy elää ajassa, uudistua ja uudistaa toimintatapojaan.

Ehdokkaita kaikissa 7:ssä Oulun seurakunnassa

KRISTILLISTEN PERUSARVOJEN PUOLESTA

Kristillisten arvojen perustana on Jumalan sana. Jumalan ja Vapahtajan tunteminen on elämän tärkein asia. Kristillisiin perusarvoihin pohjautuva toiminta turvaa evankeliumin työn tekemisen kotiseurakunnan hyväksi antaen turvallisen ja pysyvän perustan kodeille ja lapsille.

Valitsijayhdistyksemme ehdokkaat haluavat toimia kotiseurakunnan parhaaksi tällä periaatteella.

Nuoria, keski-ikäisiä ja varttuneita ehdokkaitamme yhdistää vanhoillislestadiolaisuus.

Ehdokkaita kaikissa 7:ssä Oulun seurakunnassa

NUORTEN ASIALLA

Haukiputaan seurakunnan palveluiden käyttäjistä suuri osa on lapsia ja nuoria, mutta asioista päättävät pääasiassa keski-ikäiset sekä sitä vanhemmat päättäjät.

Nuorten Asialla – valitsijayhdistyksen tavoitteena on nostaa nuorten ääni kuuluviin päätöksenteossa.

Ehdokkaamme on 18-vuotias aktiivinen seurakuntanuori, joka on nähnyt monenmoista seurakunnan järjestämää toimintaa aina lasten leireistä ja isostoiminnasta nuorten retkiin. Hän toimii myös nuortenillan avustajana. Päättäjänä hänellä olisi paljon annettavaa toimiessaan nuoremman seurakuntaväen äänenä.

Ehdokas Haukiputaan seurakunnassa

TOIMIVAT SEURAKUNTALAISET (TS)

TS:n ehdokkaat painottavat kirkon perustehtävän eli Jeesuksen lähetyskäskyn toteuttamista lähellä ja kaukana. Ilosanoma Jeesuksesta luo seurakunnassa yhteyden ja antaa mittaamattoman arvon jokaiselle ihmiselle.

Ehdokkaillemme seurakunta on läheinen ja tärkeä. Arvostamme herätysliikkeiden ja lähetysjärjestöjen työtä. Puoluenäkökohdilla ei meille ole merkitystä.

Äänestämällä TS-listan ehdokkaita olet luomassa kirkkoa, joka rukoillen etsii Raamattuun pohjautuvaa tietään kotiseudullamme.

Ehdokkaita 6:ssä Oulun seurakunnassa

VERSO

Verso on puolueista riippumaton lista.

Ehdokkaamme ovat sitoutuneet näihin periaatteisiin: Edistämme tasa-arvoisen avioliiton toteutumista kirkossa. Vastustamme kaikkea syrjintää ja rasismia. Pidämme sukupuolesta riippumatonta pappeutta itsestäänselvyytenä. Edistämme kohtuullisuutta ja kestävää kehitystä.

Vaadimme parempaa lähimmäisenrakkautta, mikä näkyy muun muassa diakoniatyön taloudellisena arvostamisena. Ymmärrämme, että tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa ja teemme sen mukaisia päätöksiä.

Ehdokkaita 4:ssä Oulun seurakunnassa

Lue lisää: www.oulunseurakunnat.fi/seurakuntavaalit/taustaryhmat. Ennakkoäänestys 6.–10.11. ja varsinainen vaalipäivä 18.11.

Jokainen ryhmä tiivisti mainospuheensa 500 merkkiin.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta