Teltassa Vauvan päivänä

28.9.18

Oulun tuomiokirkon kryptassa vietettiin tänään valtakunnallista Vauvan päivää teltassa. Kauniisti valaistu ja sisustettu teltta houkutteli lapsia vanhempineen sisälle. Paikka oli yhtä aikaa sekä jännittävä että rauhoittava.


Riitta Hirvonen Riitta Hirvonen

Valtakunnallinen Vauvan päivä oli kiehtova kokemus Oulun tuomiokirkon kellarissa, kryptassa. Sinne oli pystytetty hallaharsosta teltta, jonne mahtui samanaikaisesti sisään useita lapsia ja aikuisia tutkimaan kädestä pitäen, mitä kaikkea kiinnostavaa paikka sisälsi.

Bongattavissa oli muun muassa pehmoenkeleitä ja höyheniä sekä erilaisia soittimia, joita oli reilusti lupa koskettaa ja kuulostella niistä lähteviä ääniä.

Ledvalonauhalla oli saatu telttaaan hämärä ja kiehtova valaistus.

Tilan oli ideoinut tuomiokirkkoseurakunnan lastenohjaaja Tea Hieta oman lapsensa ledvalojen inspiroimana.

– Halusin rakentaa paikan, jossa kaikenikäiset lapset saavat ihmetellä ja kummastella erilaisia materiaaleja, valoja ja ääniä.

Kun lapset tulivat teltasta ulos, yksi komentti kuului näin: ”Jännittävää mutta ei yhtään pelottavaa.”

Valojen ja äänien teltan enkeliteema johdatteli isoja ja pienempiä telttailijoita ensi sunnuntaina vietettävään mikkelinpäivään.

Myös Pyhän Tuomaan kirkossa Oulun Puolivälinkankaalla järjestettiin tänään perjantaina Vauvan päivän tapahtuma. Kirkossa laulettiin muun muassa köröttelylauluja ja helistimellä tahditettavia kappaleita.

Vauvan päivää vietetään Suomessa nyt toista kertaa.

Päivän tunnuslause kuuluu: Iloitaan vauvoista yhdessä!

Suomen luterilainen kirkko on Vauvasuomen yksi yhteistyökumppani.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Yleinen