Kuva: Oulun seurakuntien päihdetyötä tekevä diakoniatyöntekijä Tellervo Kianto vetää keskusteluryhmää  huumeidenkäyttäjien läheisille Oulussa.
Oulun seurakuntien päihdetyötä tekevä diakoniatyöntekijä Tellervo Kianto vetää keskusteluryhmää huumeidenkäyttäjien läheisille.

Huumeidenkäyttäjien läheisille oma vertaistukiryhmä

9.10.18

Kohtaamispaikka huumeidenkäyttäjien läheisille jatkaa toimintaansa tänäkin syksynä Oulun keskustassa.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Sanna Krook .

Kohtaamispaikka on avoin ja maksuton keskusteluryhmä, johon voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista silloin kun se omaan elämäntilanteeseen sopii. Mukaan voi tulla kuka tahansa, jonka elämää läheisen huumeongelma koskettaa.

Toiminnasta vastaa diakoniatyöntekijä Tellervo Kianto, joka tekee päihde- ja kriminaalityötä Oulun evankelis-luterilaisissa seurakunnissa.

Kokoontumisia on kahden viikon välein

Kohtaamisten määrä on kasvanut kahteen kertaan kuussa ja illoissa on mukana vierailevia yhteistyökumppaneita.

Ryhmässä vierailee 11.10. Amira Bushraief Nuorten ystävistä, 25.10. Mervi Valjus Hiv-pointista ja 8.11. psykologi Marja Pura Oulun kaupungin pohjoisen alueen avopäihdepalveluista.

Tellervo Kianto tietää työnsä kautta, että huumeongelma voi koskettaa ketä tahansa:

– Oman lapsen huumeiden käyttö aiheuttaa vaiettua ja salattua kärsimystä.

– Huumeiden mukana kotiin astuvat rikollisuus ja väkivallan pelko. Huumeet saattavat muuttaa lapsen persoonan niin, että häntä on vaikea tunnistaa samaksi ihmiseksi.

Toivon, että ihmiset rohkaistuvat hakemaan apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tellervo Kianto

Ryhmään tulevan ei tarvitse olla kirkon jäsen

Kianto tietää vanhempia, jotka eivät kerro lapsensa huumeongelmasta koskaan kenellekään.

– On hirvittävää, jos ihminen joutuu kantamaan yksin tällaista taakkaa. Toivon, että ihmiset rohkaistuvat hakemaan apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tavoitteena on, että kohtaamispaikassa ihmiset voivat jakaa avoimesti tuskiaan, huoliaan ja murheitaan. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi kirkon jäsen.

– Toivon ihmisten ajattelevan seurakuntaa armon yhteisönä. Meillä ei ole olemassa minkäänlaista kynnystä, kaikki saavat tulla, Kianto painottaa.

Kokoontumiset torstaisin 11.10., 25.10., 8.11., 22.11., 5.12. ja 20.12. kello 17–19 Vanhan pappilan kivijalassa (Asemakatu 6, sisäänkäynti sisäpihan puolelta)

Kommentoi ja anna palautetta aiheesta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat