Kuva: Katuparturi Jouko Näivä
Katuparturi Jouko Näivä auttaa parturoimalla puutteenalaisia.

Katuparturi kävi Oulussa

22.10.18

Jouko The Street Barber ilahdutti asunnottomia leikkaamalla heidän hiuksensa.


Antti Karvonen Antti Karvonen

Oulussa vietettiin asunnottomien yötä 17. lokakuuta. Rotuaarille pystytettiin teltta, tarjolla oli makkaraa ja paikalla oli keskustelemassa monilukuinen joukko syrjäytyneiden ja asunnottomien parissa työtä tekeviä.

Oman panoksensa päivän ohjelmaan toi Helsingistä saapunut Jouko The Street Barber eli Jouko Näivä. Hän leikkasi ihmisten hiuksia seurakuntatalolla ilmaiseksi. Paikalle saapuikin heti aamusta reilusti yli toistakymmentä ihmistä.

Pari viikkoa sitten parturikampaajaksi valmistunut Näivä sai kipinän vapaaehtoistyöhön nähtyään videon internetissä.

– Näin muutama vuosi sitten videon miehestä, joka leikkasi kodittomien hiuksia kadulla. Ne ihmiset näyttivät hiustenleikkuun jälkeen niin erilaisilta, että se jäi takaraivoon, Näivä kertoo.

Hän aloitti parturikampaajaopinnot Helsingin aikuisopistossa viime vuonna. Työharjoittelupaikassa ei ollut tarjolla töitä niin paljon kuin hän olisi halunnut, joten hän päätti toteuttaa suunnitelmansa ilmaiseksi tarjottavasta hiustenleikkuusta. Ensimmäisellä kerralla Näivä lähti puistoon etsimään parturoitavia.

– Ystäväni Tanja Uusitalo sitten kuvasi koko homman ja laittoi videon Facebook-ryhmän sivulle. Se sai siellä hyvin huomiota.

Videon levittyä sosiaalisessa mediassa pyyntöjä saapua leikkaamaan hiuksia alkoi tulla joka puolelta. Näivä on vieraillut muun muassa vankila- ja tatuointimessuilla. Viimeksi mainitussa kerättiin rahaa lasten psykiatrista sairaalaa varten.

Tällä hetkellä Näivä työskentelee parturikampaamossa Helsingissä.

– Minulla on poika ja soitan Ramones-coverbändissä, hän kertoo elämästään.

 

Ihmiset näyttivät hiustenleikkuun jälkeen niin erilaisilta, että se jäi takaraivoon.

— Jouko Näivä

Kommentoi ja anna palautetta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta