Kuva: Mika Nuorva
Yhteiskunnassa ja kirkossa eletään historiallisia muutosaikoja, Mika Nuorva sanoo.

Luominen vaatii työtä

30.10.18

Lauluni ovat usein rajatapauksia, Mika Nuorva kuvailee musiikkiaan.


Antti Karvonen Antti Rintala

Pitkän uran gospelin ja pop-rockin parissa tehnyt laulaja-lauluntekijä on liikkunut teoksissaan hengellisyyden ja maallisuuden risteyskohdassa, kumpaakaan aihepiiriä karsastamatta.

– Käsittelen usein hengellisiä aiheita, mutta en tiedä, tekeekö se musiikistani hengellistä. Julistavaa musiikkini ei ole.

Nuorva on urallaan uuden luomisvaiheen äärellä – viimeisen vuoden aikana on syntynyt levyllisen verran musiikkia. Edellisen soololevyn ilmestymisestä on ehtinyt kulua jo 11 vuotta. Muut musiikilliset projektit ja valokuvauksen opiskelu ovat pitäneet kiireisenä.

Musiikkia tehdessään Nuorva ei odottele suurta inspiraatiota, vaan hyväksyy sen, että luominen vaatii panostusta.

– Mikään tuottelias lauluntekijä en koskaan ole ollut. Joskus paperi voi olla myös tyhjä. Tekeminen vaatii sitkeyttä ja kovaa työtä.

Laulujen aiheita ei ole tarvinnut etsiä, Nuorva kertoo.

– Aika on ollut kypsä kirjoittamiseen, maailman tilanne houkuttelee sanoittamaan ja säveltämään. Uusissa kappaleissa on mukana sekä ihmissuhdelauluja että reippaasti kantaaottavia teoksia.

Uutta materiaalia saadaan kuulla pian myös pohjoisessa, kun Nuorva saapuu esiintymään Oulugospeliin. Tuore sinkku Linnunradan alla ilmestyy Spotifyssa ja iTunesissa 2.11., juuri Oulun keikan alla.

– Hienoa tulla taas Ouluun, monta keikkaa on tullut siellä tehtyä.

Oulugospel järjestetään 2.-4.11.2018. Mika Nuorva esiintyy ravintola Rauhalassa 2.11. klo 21. Liput 15 euroa.

 

Anna palautetta haastattelusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä