Kuva: Limingan naisvoimistelijat kirkossa 2002.
Kuva on vuoden 2002 naisvoimistelijoiden kirkkopyhästä.

Miksi oma kirkkopyhä, naisvoimistelijat?

4.10.18

Tanssillinen esitys Limingan kirkossa ensi sunnuntaina on kiitos tuesta.


Riitta Hirvonen Arkisto

Limingan naisvoimistelijoilla on oma kirkkopyhä 7. lokakuuta. Seuran kirkkopyhäperinne on pitkä, se alkoi jo 1980-luvun alkupuolella.

Seuran entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Leena Leppäluoto, miksi urheiluseurallanne on oma kirkkopyhä?

– Idea tuli aikoinaan naisvoimistelijoiden valtakunnallisessa tapaamisessa, jos muistan oikein. Tarkoitus alun perin oli kutsua seurakuntalaisia liikunnalliseen kirkkopyhään. Markkinoimme kirkkomatkaa pyöräillen tai muuten reippaillen.

– Tällaisena kirkkopyhämme toimikin pitkään Limingassa. Enää tuota korostusta ei ole, mutta olemme halunneet kuitenkin pitää oman kirkkopyhän. Hengellisyys ja kehollisuus kuuluvat mielestäni yhteen. Liikunnan avulla on mahdollista tulkita esimerkiksi hengellisiä tekstejä.

– Koen, että kirkkopyhämme on yhteisöllinen tapahtuma Limingassa. Naisvoimistelijat ovat mukana muun muassa kolehdin keräämisessä ja kirkkokahvilla.

– Muistelen, että aikoinaan juuri meidän kirkkopyhämme innosti myös muita liminkalaisia järjestöjä, kuten Marttoja sekä Maa- ja kotitalousnaisia, oman kirkkopyhän viettämiseen.

Limingan naisvoimistelijoiden nykyinen puheenjohtaja Sari Haapakangas, saatteko houkuteltua kaikki naisvoimistelijat tulevana sunnuntaina kirkkoon?

– Ihmisten sidos kirkkoon on löystynyt nykyajassa, mikä näkyy tietenkin myös ihmisten aktiivisuudessa tulla kirkkoon. Mistään pakosta tässä ei ole kyse, mutta olemme halunneet jatkaa tapahtumaa, jolla on pitkä perinne.

– Ensi sunnuntaina erikoisuutena on se, että olemme mukana saarnassa, jossa on Helena Tornbergin ohjaama esitys. Naisvoimistelijat olivat mukana Pelastakaa Abrahamin pidot -joukkorahoituksessa. Kiitokseksi tuestamme Helena, Abrahamin pidot -oopperan libreton kirjoittaja, halusi tehdä kanssamme koreografian pyhän tanssilliseen kirkkoesitykseen.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta