Muhos sai hyvän arvosanan kyselyssä

10.10.18

Aktiivinen, helposti lähestyttävä, avoin ja ihmisläheinen. Ennen kaikkea näillä sanoilla Muhoksen seurakuntaa luonnehdittiin nettikyselyssä.


Minna Kolistaja RT arkisto / Riitta Hirvonen

Alkukesästä kuntalaisten näkemyksiä kyseltiin tulevan toiminnan suunnittelun pohjaksi. Saatuja vastauksia on nyt käyty läpi sekä seurakunnan työntekijöiden kesken sekä työntekijöiden ja luottamushenkilöiden yhteisessä tapaamisessa.

Kirkkoherra Jouni Heikkinen on tyytyväinen kyselyn antiin.

– Hyvän ja kiitettävän puolelle arviot painottuivat.

Vastaavanlaista palautekyselyä ei seurakunnassa ole aiemmin järjestetty. Heikkisen mukaan seurakuntalaisten näkemyksiä kannattaa kysellä jatkossa säännöllisesti, esimerkiksi kerran valtuustokauden aikana eli kerran neljässä vuodessa.

Kyselyn perusteella seurakunnan vahvuuksina pidettiin musiikkityötä ja diakoniatyötä.

 

Palautteesta saatiin myös aihetta katsoa peiliin

Osassa vastauksia seurakuntaa luonnehdittiin etäiseksi, kylmäksi, suorittavaksi ja hengelliseltä anniltaan ohueksi.

Heikkinen sanoo, että nämäkin palautteet otetaan seurakunnassa vakavasti.

– Valtaosa vastaajista piti seurakuntaa ihmisläheisenä ja työntekijöitä helposti kohdattavina. Mutta ilman muuta on meille työntekijöille peiliin katsomisen paikka, jos jollekulle on jäänyt kohtaamisista tai tapahtumista tällainen vaikutelma.

Heikkisen mielestä kyselyn vastauksien perusteella on aiheellista pysähtyä miettimään, välittyykö kirkon sanoma ihmisille lämminhenkisesti.

– Kirkon sanoma pitäisi pystyä viestittämään eteenpäin niin, että se kolahtaa. Näitä meidän tapahtumiamme pitäisi pystyä sanoittamaan uudelleen, tälle ajalle sopiviksi mutta samalla perinteitä kunnioittaen.

Heikkisen mukaan kyselyssä esiin nousseita näkökohtia aletaan huomioida seurakunnan toiminnassa saman tien.

– Jokaisella työntekijällä pitää olla rohkeutta tehdä korjausliikkeitä omassa työssään, jos kysely antaa sellaiseen aihetta.

Lisäksi kyselyssä vahvuuksiksi ja heikkouksiksi koettuja asioita huomioidaan seurakunnan tulevan kauden toimintasuunnitelmassa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Muhoksen seurakunta Seurakunnat Yleinen