Postia ehdokkaalta: Hyvä kello kauas kuuluu – vai kuuluuko?

25.10.18

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla olevan Marjo Kemppaisen mielestä kirkon kuuluisi saada enemmän kiitosta.


Asun lähellä Oulun keskustaa ja kuulen usein Oulun tuomiokirkon kellon kuminan. Se johdattaa ajatukseni vanhaan hokemaan ”Hyvä kello kauas kuuluu”. Yhä uudelleen kummeksun sitä, kuinka vähän kirkko Suomessa saa julkisesti kiitosta kaikesta siitä, mitä se ihmisten hyväksi tekee.

Kirkko ja seurakuntalaiset tempaistaan ”myrskyn silmään” silloin, kun joku lausuu julkisesti oman tulkinnallisen tai arvopohjaisen käsityksensä kirkosta tai jostakin yksittäisestä uskontoon kuuluvasta asiasta. Seurauksena usein on se, että kaikki kirkkoon kuuluvat leimataan samoin ajatteleviksi; milloin taantumuksellisiksi, milloin yltiöliberaaleiksi.

Siinä sitä sitten vapaaehtoistoimija, luottamushenkilö tai kirkon työntekijä yrittää urhoollisesti armon sanoma johtotähtenään, liki hammasta purren, jatkaa työtään yhteisön hyväksi.
Kuka hehkuttaa julkisesti diakoniatyötä, joka kohtaa kaikkein osattomimmat tai kuka puolustaa kirkkoon kuuluvien kristillistä arvopohjaa?

Hyvän kellon kaikuja kannattaa kuunnella. Toivon, että seurakuntavaalien alla kirkkoon kuuluvat toisivat äänensä kuuluville äänestämällä ja näin osoittaisivat tukensa kirkolle ja sen tekemälle työlle.

Minun kirkkoni tukee, lohduttaa, iloitsee, rakastaa!

Marjo Kemppainen
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä