Postia ehdokkaalta: Kirkko julistaa ylösnousemuksen faktaa

25.10.18

Tuiran seurakunnassa ehdolla olevan Riku Korkeamäen mukaan maailmanhistoriallisen "jytkyn" tulee näkyä kirkon työssä.


Paavali kertoi kirjeessään galatalaisille: ”Sitten, kolmen vuoden kuluttua, minä menin ylös Jerusalemiin tutustuakseni Keefaaseen ja jäin hänen tykönsä viideksitoista päiväksi.” (Gal 1.) Suomen sana ”tutustuakseni” on alkukielellä, kreikaksi ”historiesai”.

Amerikkalainen teologi, professori Gary Habermas valaisee sanan sisältöä amerikkalaisessa TV:ssä nähtävällä ”Eye Witness News” -uutisohjelmalla. Siinä uutistapahtuman itse kokeneet ihmiset kertovat reportterille mitä on tapahtunut.

Samalla tavalla myös Pietari kertoi pariviikkoisen tapaamisen aikana Paavalille tarkasti mitä taannoisen juutalaisten Pääsiäisjuhlan aikana Jeesukselle oli Jerusalemissa tapahtunut. Pietarin kertoman huippuna oli, että Jeesus oli noussut kuolleista. Tästä ei ollut epäilystäkään.

Se oli maailmanhistoriallinen ”jytky”. Paavali vakuuttui asiasta niin, että hän kyseenalaisti jopa oman toimintansa, kirjoittaessaan myöhemmin: ”Ellei Kristusta ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa puhetta, turhaa myös teidän uskonne.” (1Kor. 15)

Kirkon toimissa on perimmältään kyse juuri tästä: Kristus on noussut kuolleista. Tämä ei ollut Paavalille uskon asia. Se oli hänelle fakta.

Rohkaistukaamme meneillään olevien seurakuntavaalien myötä ja aina pitäytymään ylösnousemuksen faktan julistamiseen!

Riku Korkeamäki
Tuiran seurakunta
Toimivat seurakuntalaiset

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä