Postia ehdokkaalta: Kirkko seurakuntalaisten olohuoneeksi!

25.10.18

Karjasillan seurakunnassa ehdolla oleva Anne Riikola haluaa edistää kirkon kynnyksen madaltamista.


Kirkolla on hyvä sanoma armollisesta Jumalasta ja pelastuksesta. Sanotaan kuitenkin, että kirkko on vieraantunut ihmisten arjesta. Vai onko niin, että ihmisten arki on vieraannuttanut ihmiset kirkosta?

Kirkolla on paljon hyviä työmuotoja eri ikäisille. Miten ihmiset löytäisivät paikkansa seurakunnassa?

Olen itse kokenut Alfa-kurssi-toiminnan yhteisölliseksi ja rakentavaksi. Yhdessä ruokailu ja avoimet, toista kunnioittavat keskustelut avaavat uutta yhteyttä toisiimme. Myös muut pienryhmät ovat seurakunnan toiminnassa hyviä paikkoja saada ystäviä ja saada sisältöä elämään.

Seurakuntavaaliehdokkaana toivon voivani edistää kirkon kynnyksen madaltamista. Kirkon kynnys on tehtävä niin matalaksi, että sinne voi arkanakin tulla ja kokea olevansa tervetullut.

Seurakunta olemme me ihmiset, ja rohkaisenkin meitä kaikkia ottamaan enemmän toiset ihmiset huomioon, tervehtimään ja juttelemaan vieraammillekin.

Jeesus itse sanoi, että siitä teidät tunnetaan, että te rakastatte toisianne. Me tarvitsemme toisiamme ja yhteisöön kuuluminen on perustarpeitamme.

Kirkon kynnystä voi madaltaa siten, että kirkon avaimia olisi myös muilla kuin työntekijöillä. Silloin kirkon tiloihin olisi helpompi tulla.

Anne Riikola
Karjasillan seurakunta
Toimivat seurakuntalaiset

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä