Kuva: Rauhan Tervehdyksen rollup

Seurakunnat entistä näkyvimmiksi lehdessä

19.10.18

Rauhan Tervehdys sai uudet suuntaviivat tulevaisuuteen.


Antti Karvonen Mari Lähteenmaa

Rauhan Tervehdys Ry:n hallitus julkisti syyskuussa lehden uuden strategian vuosille 2018–2022. Strategia pohjana on seurakuntien luottamushenkilöillä ja työntekijöillä teetetty kysely, jossa kysyttiin mielipiteitä ja parannusehdotuksia lehdestä.

Lehden uudistaminen on ollut mietinnässä pitkään, Rauhan Tervehdys Ry:n hallituksen puheenjohtaja Pauli Niemelä sanoo.

– Tästä on keskusteltu jo vuosien ajan. Taustalla on pitkä historia ja kokemukset lehdestä sekä nyt konkreettinen kyselytutkimus.

Uudessa strategiassa korostuu aiempaa vahvempi yhteistyö Rauhan Tervehdyksen ja seurakuntien välillä. Lehdessä tämä tulee näkymään muun muassa seurakuntien tapahtumista tehtävien ennakkojuttujen määrän kasvamisella.

– Pyrkimyksenä on, että lehdessä avattaisiin entistä enemmän seurakuntien toimintaa ja sitä kautta innostettaisiin ihmisiä osallistumaan, Niemelä kertoo.

Rauhan Tervehdyksellä on kunniakas historia ja valoisa tulevaisuus.

Pauli Niemelä

Toimintaa tehostetaan

Toinen tärkeä painotus strategiassa on Oulun seurakuntayhtymän viestinnän ja Rauhan Tervehdyksen resurssien tehokkaampi käyttö.

– Seurakuntien näkökulmasta joudumme tällä hetkellä olemaan moneen suuntaan yhteydessä saadaksemme viestimme läpi. Tarkoituksena on, että tätä prosessia yksinkertaistetaan ja helpotetaan, Niemelä sanoo.

Strategiaan on myös kirjattu tavoitteeksi lakkauttaa Rauhan Tervehdys Ry lehden kustantajana. Tarkoituksena on tehdä lehdestä osa seurakuntayhtymää.

– Uudella vaalikaudella käynnistetään prosessi, jossa lehden hallinnollinen rakenne pyritään muuttamaan.

 

Tulevaisuus on valoisa

Uutta strategiaa lähtee viemään eteenpäin päätoimittaja, jolle tehdään määräaikainen sopimus vuosiksi 2018–2022. Päätoimittajan valintaprosessi on vielä kesken.

Rauhan Tervehdys on erinomainen lehti, josta halutaan tehdä vielä parempi, Pauli Niemelä sanoo.

– Rauhan Tervehdyksellä on kunniakas historia ja valoisa tulevaisuus. Kun mietitään seurakuntalehtiä Suomessa, Rauhan Tervehdys on täysin vertailukelpoinen, saamme olla tyytyväisiä. Nyt strategian myötä lehteä viedään uuteen, entistä parempaan suuntaan.

Rauhan Tervehdyksen uusi strategia

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä