Kuva: Ulla Netsäinen
Ulla Netsäiselle kuorolaulaminen on rakas harrastus.

Yksi d’amenilaisista

9.10.18

Ulla Netsäinen iloitsee Tuiran seurakunnan naiskuoron merkkivuodesta.


Antti Karvonen

Tuiran seurakunnan naiskuoro D’amen viettää 40-vuotisjuhliaan lokakuussa. Lauluryhmä on esiintynyt vuosien varrella lähiseurakuntien lisäksi myös muualla Suomessa ja ulkomailla. Matkoihin liittyy monia hienoja muistoja, kuoron puheenjohtaja Ulla Netsäinen sanoo.

– Olen itse ollut kahdella ulkomaanmatkalla, Krakovassa 2016 ja Vilnassa 2018. Krakovassa pääsimme laulamaan täynnä ihmisiä olevalle joulutorille, se oli hieno kokemus.

D’amenilla, jonka nimi on sanaleikki daameista ja aamenesta, on riveissään noin kolmekymmentä laulajaa erilaisilla musiikillisilla taustoilla. Osa on harrastanut laulamista pidempään, osa vähemmän aikaa. Ulla Netsäisen elämässä kuorotoiminta on ollut mukana kauan.

– D’amenissa olen ollut kaksi vuotta, mutta laulamista olen harrastanut kolme vuotta. Kuulun lisäksi Ja Rokki Soi -nimiseen kuoroon, jonka ohjelmistossa on rock-kappaleita.

Vakio-ohjelmistoon kuuluu muun muassa sellaisia lauluja kuin Herra minun valoni, Päivä vain ja hetki kerrallaan sekä Amazing grace.

– Meillä on sen verran valmista ohjelmistoa että voimme lähteä nopeallakin aikataululla esiintymään.

Kuorossa toimiminen on tuonut Ulla Netsäläiselle paljon iloa. Laulaminen innostaa ja piristää, hän sanoo.

– Olen tykännyt hirveästi. Kuoron johtaja Tommi Hekkala tekee hienoa työtä, myös oma laulutaitoni on kehittynyt. Meillä on kuorossa todella hyvä yhteishenki.

 

Damenin 40-vuotisjuhlakonsertti sunnuntaina 14.10. klo 16 Pyhän Tuomaan kirkossa. Konsertti käynnistyy kahvitarjoilulla klo 15. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä