#minunkirkkoni: Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti Oulussa

7.11.18

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä 6.-10. marraskuuta. Useilla paikkakunnilla ensimmäinen äänestyspäivä oli neljän vuoden takaista vilkkaampi.


Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi tänään tiistaina. Muun muassa pääkaupunkiseudulla äänestettiin selvästi vilkkaammin kuin neljä vuotta sitten edellisissä seurakuntavaaleissa.

Helsingissä annettiin tänään 3460 ennakkoääntä, neljä vuotta sitten vastaava luku oli 2760.

Myös  Espoossa, Vantaalla ja Oulussa ensimmäisen päivän ennakkoäänet ylittivät neljän vuoden takaiset luvut. Oulussa ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänensä antoi 1571 äänioikeutettua. Neljä vuotta sitten vastaava luku oli Oulussa 1480.

– On kiinnostavaa, että nyt viime kertaa aktiivisemmin ennakkoäänestäneissä Oulussa ja Turussa myös alle 30-vuotiaiden ehdokkaiden määrä on kasvanut viime kerrasta, pohtii vaalien kampanjapäällikkö Hanna Piira.

Tampereella, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Joensuussa äänestysaktiivisuus ei yltänyt neljän vuoden takaiselle tasolle vaalien ensimmäisenä päivänä. Tampereella ääniä annettiin tänään 1789 kappaletta, neljä vuotta sitten vastaava luku oli 1952.

Ennakkoäänestyksessä oman seurakunnan vaaleissa voi äänestää missä päin Suomea tahansa. Mukaan äänestyspaikalle tarvitsee vain henkilöllisyystodistuksen.

Äänioikeutettuja seurakuntavaaleissa ovat kaikki viimeistään varsinaisena vaalipäivänä 18. marraskuuta 16 vuotta täyttävät ev.lut. kirkon jäsenet.

Kommentoi aihetta tai anna palautetta

Katso täältä oman paikkakuntasi ennakkoäänestyspaikat

Lue lisää aiheesta:

Seurakunnat