Postia ehdokkaalta: Ilmastonmuutos vaatii kirkolta tekoja

1.11.18

Karjasillan seurakunnassa ehdolla oleva Sampsa Aron mielestä kirkon pitäisi näyttää konkreettista esimerkkiä luonnonsuojelussa.


Ilmastonmuutos on maailman suurin ongelma. Siksi kirkon pitäisi toimia arvojohtajana ja näyttää esimerkkiä Jumalan luoman valtakunnan suojelemisessa.

Kirkon pitäisikin kaikessa toiminnassaan ottaa ilmastovaikutukset huomioon sekä suosia hankinnoissaan muun muassa sähkö- ja kaasukäyttöisiä autoja.

Myös kirkon käyttämissä tilausajoissa esimerkiksi rippileireille ja henkilökunnan liikkumisessa pitäisi valita vähiten ympäristöä kuormittava vaihtoehto tai palvelun tarjoaja.

Ajan itse kolmella biokaasukäyttöisellä taksilla, joiden avulla pystyn säästämään hiilidioksidipäästöjä yli 40 tonnia vuodessa.

Biokaasulla ajaessa myös muut päästökomponentit jäävät murto-osaan verrattuna fossiilisilla polttoaineilla kulkeviin autoihin. Lisäksi paikallisen polttoaineen myötä myös muut elinkaaripäästöt ovat hyvin pienet.

Öljyä ei tarvitse porata arktisilla alueilla ja kuljettaa sitä tankkereilla ensin tuhansia kilometrejä jalostamoille ja sieltä jakeluautoilla huoltoasemille. Myös raha jää pyörimään omalle talousalueelle.

Sampsa Aro
Karjasillan seurakunta
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä