Rauhan Tervehdyksen vs. päätoimittaja ja Oulun seurakuntien viestintäpäällikkö Rebekka Naatus, 2017.

Kerro mielipiteesi kirkosta

13.11.18

Harvoin tapaa ihmistä, joka ei olisi mitään mieltä kirkosta tai sen asioista. Tämä on se hetki, jolloin mielipiteensä voi käydä kertomassa äänestyskopissa. Muita perusteita ei tarvita kuin kirkon jäsenyys ja yli 16 vuoden ikä.


Tuleva sunnuntai 18.11. on päivä, jolloin kirkoissa on avoimet ovet iltakahdeksaan asti.

Silloin voi käydä kertomassa, mitä ajattelee kirkosta ja sen tulevaisuudesta.

Kyseessä on seurakuntavaalipäivä, jolloin valitaan luottamushenkilöt seuraavien neljän vuoden ajaksi.

Jos kirkossa käymisestä on vierähtänyt aikaa, niin nyt sinne on hyvä syy piipahtaa ihan muina äänestäjinä kello 11–20 välillä. Sitä ennen kirkossa on messu, ehtoollisjumalanpalvelus, jonne niin ikään ovat kaikki tervetulleita.

Jos on kirkon jäsen, niin kuuluu siihen seurakuntaan, jonka alueella asuu. Vaalipäivänä äänestetään kyseisen seurakunnan äänestyspisteellä samaan tapaan kuin muissakin vaaleissa. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus.

Mikäli seurakunta ja vaalipaikka eivät ole tiedossa, niin kirkon vaalisivuilta www.seurakuntavaalit.fi/ löytyy kaikki tarvittava tieto. Samoin sieltä pääsee myös sopivan ehdokkaan jäljille, jos ehdokaskin on vielä mietinnässä.

Vaalisivuilla kerrotaan myös asioista, joista luottamushenkilöt päättävät.

Harvoin tapaa ihmistä, joka ei olisi mitään mieltä kirkosta tai sen asioista. Tämä on se hetki, jolloin mielipiteensä voi käydä kertomassa äänestyskopissa. Muita perusteita ei tarvita kuin kirkon jäsenyys ja yli 16 vuoden ikä.

Nyt mielipiteet satavat äänestyslippuina laatikkoon. Ja loppu on matematiikkaa. Eniten ääniä saaneet ryhmät saavat eniten mahdollisuuksia vaikuttaa.

Kirkon työntekijät eivät ole kirkko, vaan kirkko ovat seurakuntalaiset.

Nyt on seurakuntalaisten hetki käyttää sitä valtaa, joka heille kuuluu.

 

P.S. Rauhan Tervehdyksen mukana tuli muutamia viikkoja sitten vaaliliite, josta löytyy vaalitietoutta lehden tilaajaseurakuntien näkökulmasta katsottuna.

Tämä on se hetki, jolloin mielipiteensä voi käydä kertomassa äänestyskopissa.

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä