Lumijoella äänesti yli neljäsosa seurakuntalaisista

21.11.18

Limingassa, Lumijoella, Muhosella, Siikalatvalla ja Tyrnävällä ääntään käytti yli 20 prosenttia äänioikeutetuista. Korkein äänestysprosentti oli Lumijoella.


Teksti: RT toimitus . Kuvat: Pääkuva: Sanna Krook .

Rauhan Tervehdys jututti kirkkovaltuustojen ääniharavat eli korkeimman henkilökohtaisen äänimäärän saaneet.

Limingassa äänestysprosentti on 23,0. Neljän vuoden takaisiin vaaleihin verrattuna tulos heikkeni 0,7 %. Kristillisten perusarvojen puolesta -ehdokaslistan Miika Korkiakoski sai 9,8 % Limingassa annetuista äänistä.

– En lähde kirkkovaltuustoon ajamaan minkään yksittäisen ikäryhmän asiaa vaan tuomaan oman näkemykseni kulloinkin päätettäviin asioihin. Toivon mukaan meillä valtuutetuilla on yhdessä tekemisen mieli, jotta päätöksiä saadaan tehtyä. Toivoisin ihmisten huomaavan, mistä kirkkovaltuusto päättää – sillä on vaikutuksia ihmisille myös yksilötasolla. Heikkenevästä äänestysprosentista pitäisi olla huolissaan. Nettiäänestys voisi nostaa prosenttia.

 

Lumijoella äänestysprosentti on 27,6. Vuoden 2014 vaalit olivat sopuvaalit. Kotiseurakunta kuuluu kaikille -ehdokaslistan Anne Meskus sai 12,8 % Lumijoella annetuista äänistä.

– Varsinkin pienellä paikkakunnalla seurakunta on merkittävässä roolissa, sitä tarvitaan elämässä moneen asiaan. Lumijoella se tekee tosi hyvää työtä lasten, nuorten ja ikäihmisten parissa. Itsekin olen tutustunut uusiin ihmisiin perhekerhossa. Lumijoella seurakunnalla on ollut 100 vuotta vahvaa toimintaa. Toivon sen jatkuvan elinvoimaisena ja kehittyvän ajan hengessä. Lumijoella seurakunnan vahvuuksia ovat talkootyö ja yhteisöllinen tekeminen, toiminnassa on mukana paljon vapaaehtoisia.

 

Muhoksen äänestysprosentti on 20,8. Se on 1,4 % parempi kuin neljän vuoden takaisissa vaaleissa.- Kristillisten perusarvojen puolesta  -ehdokaslistan Hanna Kallunki sai 6,6 % Muhoksella annetuista äänistä.

Kirkkovaltuuston keskeisenä tehtävänä on päättää kirkollisveroprosentista ja muista taloudellisista raameista. Tärkeää on, että kirkkovaltuusto linjaa toiminnan periaatteita ja miettii, millaisia painotuksia seurakuntaelämään halutaan. Haluaisin luoda luontevia kohtaamisen paikkoja. Olisiko mahdollista luoda verkostoa äitiyden ja isyyden tueksi, tai löytyisikö aikuisia, jotka olisivat läsnä perheiden elämässä?

 

Siikalatvan äänestysprosentti on 22,3. Prosentti pieneni edellisvaaleista 2,7 %. Kristillisten perusarvojen puolesta -ehdokaslistan Anne Lahti sai 9,0 prosenttia Siikalatvan seurakunnassa annetuista äänistä.

Äänimäärä vastuuttaa, niin koen. Sydäntäni ovat lähellä lapsi- ja perhetyö sekä vanhukset. Meidän luottamushenkilöiden on otettava iso koppi seurakunnan tiukoilla olevasta taloudesta. Pyrin työskentelemään koko seurakunnan hyväksi. Oma vakaumukseni tulee päätöksenteossa esille, mutta en lähde ajamaan ensisijaisesti vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen etuja.

 

Tyrnävän äänestysprosentti on 24,9. Vähennystä vuoden 2014 vaaleihin verrattuna tuli 2,3 %. Kristillisten perusarvojen puolesta -ehdokaslistan Janne Marjanen sai 10,8 prosenttia Tyrnävällä annetuista äänistä.

– Teen työtä kristillisten perusarvojen puolesta, olen perinteisen kansankirkon puolustaja. Teen työtä koko seurakunnan, en vain oman taustaryhmäni hyväksi. Arvoni nousevat vanhoillislestadiolaisuudesta, mutta kunnioitan kaikkien ihmisten periaatteita. En halua, että yksi ryhmä on ylitse muiden, sillä kirkon todellisuutta ovat erilaiset ihmiset ja heidän erilaiset näkemyksensä.

 

Vaalilautakunnat vahvistavat seurakuntakohtaiset tulokset viimeistään keskiviikkona 21. marraskuuta. Ehdokkaiden saamat äänimäärät löytyvät osoitteesta seurakuntavaalit.fi/tulokset

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Limingan seurakunta Lumijoen seurakunta Muhoksen seurakunta Seurakunnat Siikalatvan seurakunta Tyrnävän seurakunta