Kuva: Ville Halkosaari on järjestämässä lepmessua Oulunsalossa.
Ville Halkosaari näyttää mallia, miten lepomessua voi viettää.

Pelkkää lepoa koko messu

22.11.18

Tänä iltana Oulunsalon kirkossa ollaan ihan rauhassa ja ehtoollisenkin saa penkkiin.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Torstaina 22. marraskuuta Oulunsalon kirkossa vietetään iltamessua, jossa kirkkoväki saa vain olla ja levätä.

Lepomessuksi kutsutussa jumalanpalveluksessa osallistujan tarvitsee vain tulla kirkkoon, istahtaa alas ja sen jälkeen olla rauhassa paikallaan.

Kun normaalisti messussa noustaan välillä ylös, lepomessussa kenenkään ei tarvitse arvailla, onko nyt se hetki, jolloin kuuluu seistä. Pois kaikki tällainen hermoilu!

Liikkeelle ei tarvitse lähteä edes ehtoollisen aikana, sillä messun papit Ville Halkosaari ja Iida Glumoff tuovat viinin ja leivän penkkeihin.

Sallittua on myös se, että tuo kirkkoon oman tyynynsä ja painaa siihen päänsä levätäkseen hetken siitä kaikesta, mitä arjessa on meneillään.

Halkosaari uskoo, että lepomessun tunnelma on sellainen kuin hän haluaisi kaikkien jumalanpalveluksien olevan ilmapiiriltään.

– Lepomessussa saa vain ottaa vastaan Jumalan rauhan. Kenenkään ei tarvitse olla aktiivinen. Musiikki on suunniteltu niin, että sekin osaltaan auttaa rauhoittumisessa.

Halkosaari myöntää, että papeilla on osuutensa rauhoittavan, hyvän olon tunnelman luomisessa kirkkoon.

– Meille se on haaste olla luontevasti papin tehtävässämme. Jos emme pysty luontevuuteen ja aitoon läsnäoloon, eivät ilo, juhla ja lepo tule silloin olemuksestamme läpi.

Lepomessu alkaa kello 19 Oulunsalon kirkossa.

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä Oulunsalon seurakunta