Kuva: Nyakaton raamattuopisto.
Nyakaton raamattuopisto sai piispa Samuel Salmen lähtöjuhlakeräyksessä 9 500 euroa.

Piispa Salmen lähtökeräys tuotti lähes kymppitonnin

27.11.18

Nyakaton raamattuopisto Tansaniassa remontoidaan lahjoitusvarojen turvin.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Katri Kuusikallio .

Piispa Samuel Salmen lähtöjuhlan yhteydessä järjestetty keräys on tuottanut 9 502,33 euroa.

Salmi toivoi eläkkeelle jäämisensä yhteydessä, että mahdolliset muistamiset osoitettaisiin Suomen Lähetysseuran kautta Nyakaton raamattuopistolle Tansaniassa, Mwansassa.

Rauhan Tervehdyksen välittämä tieto lahjoituksesta herättää opiston väessä suurta iloa, kertoo Tansanian alueellisen kirkollisen työn koordinaattori, pastori Katri Härkönen.

– Kun kerroin uutisen opiston rehtorille, pastori Mimii Mziraylle, hänen riemullaan ei ollut rajoja. Summa on noin 24 000 Tansanian shillinkiä, mikä on täällä suuri raha, viestittää Härkönen.

Härkösen mukaan opistolla on summalle paljon käyttökohteita. Yksi niistä on keittiön remontti, sillä tällä hetkellä ruoka keitetään kolmen kiven päällä ulkokatoksessa. Myös kaksi keskeneräiseksi jäänyttä luokkahuonetta odottaa valmistumistaan.

Piispa Samuel Salmi kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistujia. Hän pitää saatua summaa merkittävänä.

– Nyakaton seminaari on tietyllä tavalla ”lapseni” Tansaniassa. Se on käynnistynyt pienestä ja olen saanut seurata sen kehitystä vuosien varrella. Lahjoitus auttaa oppilaitosta selviytymään monista ajankohtaisista haasteista.

Nyakaton opisto on yksi kolmesta raamattuopistosta, joka on saanut Tansanian kirkolta oikeudet toimia alemman tason teologisena oppilaitoksena. Opistossa koulutetaan teologeja, evankelistoja ja seurakuntatyöntekijöitä.

Kommentoi juttua tai lähetä terveisiä

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko